Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Wat is een spirituele uitvaart en wat zijn de mogelijkheden?

Wat is een spirituele uitvaart en wat zijn de mogelijkheden?

REGIO - Spiritualiteit neemt bij veel mensen een belangrijke rol in het dagelijkse leven. Wat is een spirituele uitvaart en wat zijn de mogelijkheden? In principe bepaalt u dat zelf. Het is de vorm en betekenis die u zelf kunt bepalen. Bij een spirituele uitvaart speelt men vaker religieuze muziek uit andere culturen. En is er meer ruimte voor stilte, meditatie en bezinning. Ook zal de rouwkaart vaker een spirituele boodschap bevatten.

Wij geven een aantal tips die u kunt gebruiken bij een spirituele uitvaart.

Een kist bij een spirituele uitvaart

Er zijn op het gebied van grafkisten veel mogelijkheden. Op het moment als er gekozen wordt voor een spirituele uitvaart, dan zou een lijkwade een mooie optie kunnen zijn. Het omwikkelen van een wade is niet zo moeilijk. Nabestaanden kunnen ervoor kiezen om dat zelf te doen, dit kan een mooie troostende ervaring zijn. Het is een heel intiem moment want u maakt de overledene dan samen klaar voor het afscheid. Tijdens het klaarmaken kunt u bijvoorbeeld persoonlijke aandenkens of bloemen in de wade leggen. Past perfect bij het thema spiritueel.

De locatie voor een spirituele uitvaart

Om het zo persoonlijk mogelijk te houden bij een spirituele uitvaart adviseren wij u om rekening te houden met de levenswijze van de overledene. Hield de overledene bijvoorbeeld van Yoga of mediteren, dan zou u de yogaschool of het meditatiecentrum als locatie kunnen gebruiken. Was de overledene een buitenmens? 

Dan zou u kunnen kiezen voor een mooi plekje in de buitenlucht waar hij of zij vaak kwam om zijn of haar spiritualiteit uit te oefenen.

Aankleding van de uitvaartlocatie bij een spirituele uitvaart

Bij spiritualiteit denken we al gauw aan kaarsen en wierook. Hoe mooi is het om de locatie met veel kaarsen en wierook aan te kleden. Voor wierook adviseren we wel om voor één geur te kiezen anders krijgt u allemaal verschillende kleuren door elkaar. Kaarsen, in de lievelingskleuren van de overledene. Deze kunt u plaatsen bij de kist en ook bij het gangpad tussen de stoelen kunt u een mooi pad creëren door bijvoorbeeld allemaal waxinelichtjes neer te zetten. U kunt ook gebruik maken van grote potten/vazen en deze vullen met fairylights oftewel een LED slinger, dit geeft een prachtig effect op bijvoorbeeld tafels en past helemaal bij een spirituele uitvaart.

Bron: uitvaart-platform.nl

Afbeelding