Herkennen en omgaan met dementie voor vrijwilligers.
Herkennen en omgaan met dementie voor vrijwilligers. (Foto: Gabriele Rohde - Fotolia)

Herkennen en omgaan met dementie

UITGEEST - Dementie is een ziekte die steeds meer mensen overkomt; een op de drie vrouwen en een op de vijf mannen krijgt te maken met dementie. Dementie is  momenteel een van de de meest voorkomende doodsoorzaken.

Woensdag 27 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in Uitgeest

Dat betekent dat we er allemaal mee te maken hebben of krijgen. In de privé-situatie maar ook op het (vrijwilligers)werk of in het dagelijks leven, bij de buren, in winkels of gewoon op straat.

Voor vrijwilligers en mantelzorgers, die meer willen weten over dit onderwerp verzorgt het VIP een bijeenkomst.
Onderwerpen die aan de orde komen zijn: wat is dementie en hoe kan je het herkennen, dementie of gewone vergeetachtigheid, oorzaken van dementie, wat kan je doen, algemene tips in de omgang met mensen met een dementie. Verder wordt er informatie gegeven over wat Alzheimer Nederland in de regio doet. De training wordt verzorgd door Teije Hooghiemstra.


Opgeven voor deze bijeenkomst kan via www.vrijwilligersacademiebuch.nl. Vragen: Vrijwilligers Informatie Punt tijdens openingstijden, elke maandag en woensdag van 9.30 tot 12.00 uur, in de hal van het gemeentehuis of van mail: info@vipuitgeest.nl