Een oriëntaals interieur is he-le-maal trending.
Een oriëntaals interieur is he-le-maal trending. (Foto: Adobe Stock)

Woontrend: de magie van Marokko

Accessoires

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: tover de huiskamer om in een Marokkaans oord!

Een oriëntaals interieur is he-le-maal trending. In het najaar van 2021 en het voorjaar van 2022 is de magie van Marokko dé interieurstijl waar je hoge ogen mee gooit. De combinatie van handgemaakte meubels, eclectische designs en unieke souvenirs nemen je mee naar de Marokkaanse kust.


De basis van deze woontrend zijn warme en aardse tinten, zoals terracotta en rood. Dit kun je laten terugkomen in de grote meubels zoals de bank of eettafel, maar ook in de accessoires. Verfraai het interieur bijvoorbeeld met een mooi oriëntaals wand- of vloerkleed!


Houtgesneden accessoires, tuinschermen en stoelen met een handgeweven zitting zijn dé eyecatchers. Tip: laat dit lekker contrasteren met andere gepigmenteerde kleuren. Denk aan smaragdgroen of kobaltblauw. Schitterend in combinatie met stoffen zoals fluweel!


Inspiratie nodig? Wij hebben de mooiste Marokko-items op een rijtje gezet!Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!