Fluit mee bij FC Uitgeest.
Fluit mee bij FC Uitgeest. ((Foto: aangeleverd))

Geef je op: fluit mee bij FC Uitgeest

Algemeen

UITGEEST - De KNVB is begonnen met een grootschalige ondersteunings- en wervingscampagne om amateur voetbalscheidsrechters te werven. 

Telde het amateurvoetbal in 2016 circa 34.000 scheidsrechters, nu zijn dat er nog slechts rond de  30.000. Hiervan zijn circa 27.000 KNVB-leden actief als clubarbiter en 3.500 geregistreerd als bondsofficial.

Ik word scheidsrechter

Het verschil tussen de twee is het soort wedstrijden dat ze fluiten. KNVB-scheidsrechters leiden de ontmoetingen in de A-categorie en een ‘scheids’ van de club doet dat voor de meeste andere wedstrijden. Met 32.000 duels per speelweekend is dat een gigantische operatie, waaruit ook meteen de uitdaging blijkt: structureel komt het amateurvoetbal momenteel tussen de 1.000 en 1.500 arbiters tekort.

Zonder scheidsrechter

Een nietszeggend getal misschien, maar als er op vrijdagavond een afmelding binnenkomt van een zieke scheidsrechter, van welk niveau dan ook, ontstaat er een probleem. En dat laat zich meteen gelden in alle lagen van het amateurvoetbal. Er moet namelijk van onderaf naar boven worden gestuwd. Met als gevolg, dat teams op de bodem van de B-categorie steeds vaker zonder scheidsrechter aan de aftrap staan.

De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal. De scheidsrechter helpt mee aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Wim Wiebes van FC Uitgeest: “Wil jij eraan bijdragen dat het plezier in het voetbal voorop blijft staan en dat beide teams met een glimlach het veld af stappen, meld je dan aan als scheidsrechter bij onze vereniging.

Belangstelling of vragen? Neem dan contact op met Wim Wiebes, scheidsrechters@fcuitgeest.nl of telefonisch/whatsapp: 06-46293807. Kijk voor meer informatie op de link www.knvb.nl/ik-word-scheidsrechter.