Eerder deze maand opende astronaut André Kuipers het splinternieuwe Kennemer Techlab bij het Kennemer College Beroepsgericht.
Eerder deze maand opende astronaut André Kuipers het splinternieuwe Kennemer Techlab bij het Kennemer College Beroepsgericht. (Foto: aangeleverd)

André Kuipers opent Kennemer Techlab

André Kuipers opent Kennemer Techlab

REGIO - Eerder deze maand opende astronaut André Kuipers het splinternieuwe Kennemer Techlab bij het Kennemer College Beroepsgericht. Het Techlab is dé plek in de regio waar leerlingen zich kunnen laten verwonderen, zelf op onderzoek gaan, ontdekken en praktisch ervaren wat er met nieuwe technologie allemaal mogelijk is.

Beleven, doen en ontdekken

André Kuipers is een Nederlandse ruimtevaarder van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. Hij zag de aarde zoals maar weinigen haar zagen: vanuit de ruimte. Hij vloog twee missies van in totaal 204 dagen. Kuipers nam de aanwezigen mee in de wondere wereld van technologie, innovatie en duurzaamheid en had de eer om het Techlab te openen. Dit was gelijk ook de start van de Techport Technologieweek.

Het Kennemer Techlab is een uitdagende leeromgeving waar leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs kennismaken met de nieuwste technologieën. Denk aan robotica, virtual reality, nieuwe media, 3D-vormgeving, drones enz. Leerlingen worden uitgedaagd om creatief en innovatief samen te werken aan levensechte opdrachten onder het motto: beleven, doen en ontdekken.

Technologieonderwijs biedt een mooi toekomstperspectief voor leerlingen. In alle sectoren is heel veel werkgelegenheid en de behoefte is breed; van ‘harde' techniek tot innovatieve toepassingen in de zorg en economie. Ook de energietransitie vraagt de komende decennia veel inzet van technisch geschoolde mensen. Daarnaast groeit de vraag naar producten en diensten van zelfstandig werkende creatieve vakmensen. Technische kennis en kunde is steeds meer nodig met als gevolg stijgende salarissen. Kortom: kiezen voor techniek in welke vorm dan ook is een keuze voor een zekere toekomst. Het Techlab biedt bij uitstek leerlingen de mogelijkheid om technologie en techniek te verkennen en te ontdekken. Kijk voor meer informatie op www.kennemertechlab.nl


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding