De Nationale Duurzame Huizen Route staat weer voor de deur
De Nationale Duurzame Huizen Route staat weer voor de deur (Foto: aangeleverd)

Uitgeesters gezocht Duurzame Huizen Route

Uitgeesters gezocht Duurzame Huizen Route

UITGEEST - De Nationale Duurzame Huizen Route staat weer voor de deur. Honderden huiseigenaren openen zaterdagen 30 oktober en 6 november hun deuren om uitleg te geven over de duurzame maatregelen in hun woning. Ook in Uitgeest. Inwoners die hun huis hebben verduurzaamd en het leuk vinden om buurtgenoten te informeren en inspireren, kunnen zich online aanmelden.

Duurzame inwoners openen hun deuren

Het landelijke evenement trekt jaarlijks zo’n vijfduizend bezoekers en wordt georganiseerd in samenwerking met gemeenten en provincies. Energiebesparing lijkt soms ingewikkeld, maar in bijna elk huis kunnen hier wel stappen in worden gezet, groot én klein. Door eens binnen te kijken bij een buurtgenoot, krijgen bezoekers praktische tips, zien zij de duurzame maatregelen in werking en doen zij inspiratie op voor hun eigen huis. Ook in Uitgeest openen duurzame inwoners hun deuren. Doe mee.

Huis aanmelden

Zonnepanelen op het dak, een warmtepomp of het huis geïsoleerd? Lijkt het leuk om zelf te vertellen over energiebesparing en de duurzame maatregelen in huis? Meld uw woning dan aan via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. Geef zelf aan op welke dag(delen) u uw woning wilt openstellen.

Gratis 

Meedoen is gratis en het leuke is: als deelnemer maak je kans op twee overnachtingen bij B&B De Nachtdijk in Cothen.