Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Een fijn bed is een must voor elke woonliefhebber

Een fijn bed is een must voor elke woonliefhebber

REGIO- Een fijn bed is een must voor elke woonliefhebber. Toch worden er nog veel fouten gemaakt bij het kopen van een boxspring. 

Soms is de instap te hoog of zijn er geen profielmetingen gemaakt, waardoor de boxspring niet geschikt is voor jouw lichaamsbouw. Geen zorgen: wij geven tips! 

1. Kijk naar de afmetingen

Hoe groot is jouw kamer, en welk type boxspring past in deze ruimte? Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar je eigen lengte. Als je lang bent, kan een andere bedmaat beter bij je passen. Check ook de instap; moet deze hoog of laag zijn? Ben je niet zo lang? Ga dan voor een lage instap. 

2. Check of de boxspring goede ondersteuning geeft

Kies een bed niet alleen op het uiterlijk, maar kijk naar het type matras. Tip: onderzoek je lichaamsprofiel. Comfort is heel belangrijk. Bekijk welk type veersysteem er in de boxen wordt gebruikt. Geloof het of niet; sommige boxsprings worden aangeboden zonder enige vering!

3. Controleer materiaal van boxspring

Een standaard boxspring is gemaakt van stof. Heb je een allergie? Dan kun je kiezen voor een ander type boxspring, zoals kunststof of leer.  

4. Kies juiste topper

Een topmatras is essentieel wanneer je een boxspring koopt. Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld een koudschuim-topper, die zich kan aanpassen aan de kamertemperatuur. Er is ook een traagschuin-topper, die een dichtere celstructuur heeft. Hierdoor behoudt het makkelijker de warmte. 

5. Proefliggen geen garantie

Over het algemeen heb je een paar weken nodig om een boxspring te kunnen beoordelen. Wanneer je in een winkel gaat proefliggen, laat dit geen goed beeld zien van hoe lekker het ligt. Je hebt je kleren nog aan. Daarnaast lig je niet in je slaaphouding.

Afbeelding
Afbeelding