De samenwerking wordt beklonken.
De samenwerking wordt beklonken. (Foto: aangeleverd)

ROTO neemt PRESTIA Group over

ROTO neemt PRESTIA Group over

UITGEEST - "Wij zijn zeer verheugd dat ROTO, met het hoofdkantoor in Uitgeest, met ingang van 5 oktober 2021, 100% van de aandelen van PRESTIA Group heeft verworven. De Franse PRESTIA Group past perfect in de ROTO strategie, niet alleen qua activiteiten, maar ook qua geografische ligging", aldus Christian Wozniak, Chairman Executive Board van PRESTIA Group.

Hoofdkantoor in het 'kleine' Uitgeest

PRESTIA Group is gespecialiseerd in het conserveren van staal, roestvrij staal en aluminium door middel van thermisch verzinken, centrifuge verzinken, schooperen, natlakken en poedercoaten. Het bedrijf heeft ongeveer 450 medewerkers - biedt volop werkgelegenheid in Uitgeest en directe omgeving - twaalf productielocaties en heeft het grootste verzinkbad van Frankrijk.

PRESTIA Group vormt een goede aanvulling op het bestaande ROTO business portfolio van De Boer Staal, Staco, Rotocoat en Rezinal. PRESTIA Group is vooral complementair aan Rotocoat, dat in Nederland dezelfde oppervlaktebehandelingsactiviteiten uitvoert en het langste verzinkbad van Nederland heeft.


 "Wij zijn erg enthousiast over deze versterking. Het zal zowel aan Rotocoat als PRESTIA Group ten goede komen om 'best practices' te delen en hun diensten nog beter af te stemmen op de behoeften van (toekomstige) klanten." 


Ditmar Koster, CEO van ROTO vervolgt: "Wij zijn zeer verheugd alle PRESTIA medewerkers te verwelkomen in de ROTO familie. ROTO wil deze reis uiteraard graag voortzetten en verwacht door verdere samenwerking voor verdere groei en verduurzaming van de kernactiviteiten van PRESTIA Group te kunnen zorgen”.