Iris van Nuland.
Iris van Nuland. (Foto: aangeleverd)

Talent op viool en piano bij De Zwaan Cultureel

Algemeen

UITGEEST – Zondag 7 november kunnen belangstellenden bij De Zwaan Cultureel, Middelweg 5, genieten van een koffieconcert van Iris van Nuland (viool) en Alfredo van de Munt (piano). Het duo is pas 19 en 20 jaar oud en heeft nu al talloze prijzen in de wacht gesleept.

Winnares landelijke finale van het Prinses Christina Concours

Iris krijgt eind 2008 haar eerste vioollessen en wordt in 2011 opgenomen in de talentenklas van muziekschool Muzelinck. In haar middelbareschooltijd is ze externe leerling aan de School voor jong talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Vanaf september 2020 studeert ze aan het Conservatorium van Amsterdam bij Peter Brunt. Zij heeft vorig jaar de landelijke finale van het Prinses Christina Concours gewonnen en was te zien in het programma Podium Witteman. Ook Alfredo studeert sinds vorig jaar aan het Conservatorium te Amsterdam. 

Hij speelt vanaf zijn 3e jaar piano. Dat werd al snel zijn grote passie. Hij heeft les gehad van beroemde docenten, zoals Eckhardt Gàbor, professor aan de Franz Liszt Academy. 

Gedurende zijn middelbareschooltijd woonde hij met zijn ouders in Budapest. Na terugkeer in België behaalde hij in 2018 zijn Bachelor aan het Lemmeninstituut en werd hij derde in de Steinway Competition BOZAR (Brussel). In Amsterdam heeft hij nu les van pianodocent David Kuyken.

Kaarten

De voorstelling vindt plaats zondag 7 november om 11.30 uur. Toegang € 10,-, Vrienden van De Zwaan Cultureel betalen € 7,50. Kaarten zijn online te koop via www.dezwaancultureel.nl en, indien nog beschikbaar, aan de zaal. Bij binnenkomst wordt de QR code in de coronacheck app gecontroleerd.