Mandy Wanmaker (rechts op de foto).
Mandy Wanmaker (rechts op de foto). (Foto: aangeleverd)

Vrijmibo voor hart en ziel: een rouwcafé

HEEMSKERK - “Komen jullie nog een keer langs als jullie in de buurt zijn?” is een vraag die Mandy Wanmaker van Wanmaker Uitvaart mensen vaak hoort stellen. Doordat haar winkel is gevestigd middenin het dorp komen er vaak nog nabestaanden langs. Vooral op vrijdag marktdag zit ze regelmatig aan de thee met iemand. "Na een intensieve periode van begeleiding bij een uitvaart of soms na een bijzonder gesprek bij een urnenverkoop ontstaat er toch een band en een vanzelfsprekende interesse in hoe het met hen vergaat."

"Vooral wanneer iemand een partner heeft verloren hoor ik bij hen vaak dezelfde obstakels en uitdagingen voorbij komen. Het liefst zou ik deze mensen met elkaar verbinden, zegt Mandy, "maar hoe doe je dat?" Zo ontstond het idee voor 'Vrijmibo voor hart en ziel': een vrijdagmiddagborrel waar gelijkgestemden op een laagdrempelige wijze bij elkaar kunnen komen. Niet in een kring zitten en elkaars verhalen aanhoren, maar op informele wijze met een hapje, drankje en muziekje op de achtergrond.

Iedere laatste vrijdag van de maand van 16.00 tot 18.00 uur is er voortaan 'Vrijmibo voor hart en ziel'. De eerste editie is aanstaande vrijdag 29 oktober: dan verandert uitvaartwinkel aan Maerelaan 6 in Heemskerk in een heus ‘rouwcafé'. Aanmelden is niet nodig, wel gewenst. Mandy Wanmaker: "Een ieder die zich aangesproken voelt is van harte welkom." Adres: Maerelaan 6 in Heemskerk, www.wanmakeruitvaart.nl, tel.: 0251-254135

Vrijmibo Voor hart en Ziel.