Dit najaar ook Meerbomen.nu in Uitgeest.
Dit najaar ook Meerbomen.nu in Uitgeest. (Foto: aangeleverd)

Dit najaar ook Meerbomen.nu in Uitgeest

Algemeen

UITGEEST - Na het succes van zaailingen en stekken verzamelen van bomen in Castricum gaan nu ook vrijwilligers in Uitgeest aan de gang voor Meerbomen.nu

Biodiversiteit creëren

Het principe is het verzamelen van overtallige zaailingen van bomen en struiken in natuurgebieden en die elders in het land weer te planten. Er zijn voor deze winter al één miljoen boompjes aangevraagd door boeren en andere landeigenaren om meer biodiversiteit te creëren.

Aanmelden voor Uitgeest

Marijke Twisk van Meerbomen.nu “Doe ook mee op de zaterdagen van 20 november tot en met 18 december. In samenwerking met de beheerders van het RAUM (Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer) zal 20 november in de ochtend in Dorregeest worden gezocht naar zaailingen en bomen om te stekken. Schrijf je in als vrijwilliger bij www.meerbomen.nu en wordt op de hoogte gehouden van alle oogst- en zaaiactiviteiten in de omgeving. Voor aanmelden voor de activiteit in Uitgeest en meer informatie contact mij gerust via marijketwisk@gmail.com Mogelijk weet je nog een mooie oogst of plantlocatie in Uitgeest. Ik hoor het graag.”