De jongeren zijn druk bezig met het maken van de poppen
De jongeren zijn druk bezig met het maken van de poppen (Foto: aangeleverd)

Poppenactie Moria door Clusius College

HEERHUGOWAARD/SCHAGEN - 2 april moet het gebeuren. 4222 poppen op een weiland in het Friese dorpje Morra (bij Dokkum). De poppen symboliseren de kinderen van het kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. Kwetsbare kinderen met een uiterst onzekere toekomst die volop aandacht en steun verdienen. Clusius College Heerhugowaard steunt de sympathieke actie door in lessen poppen te maken. Docente Moon Zijp kwam direct in actie.

Er zijn inmiddels al meer dan 3000 poppen gemaakt. Met dit stille protest wordt aandacht gevraagd voor de jonge vluchtelingen. De poppen worden gemaakt door scholen, gezinnen, organisaties en kerken. De kleding van de poppen (truien, jassen, broeken) gaat na 2 april richting Griekenland.

Met deze actie hoopt Doarpskeamer ED uit Akkrum te bereiken dat een nieuw kabinet en een verse Tweede Kamer prioriteit geven aan hulp voor deze kinderen. Dat jonge mensen de poppen maken en praten en nadenken over deze dwingende problematiek is ook pure winst.


Het Clusius College Heerhugowaard voelt zich betrokken en gaat ook poppen maken voor deze actie. Initiatiefnemer Mira Dissen zegt met de actie aandacht te willen vragen voor de mensonterende situatie van deze kinderen. ‘We hopen zo mee te helpen aan een verbetering van leefomstandigheden door met deze actie, dit drama hoog op de politieke agenda te krijgen.’ Morra of Moria: het scheelt maar een letter.

Afbeelding