Blik op enkele mooie minicars bij het Zandtemer bedrijf.
Blik op enkele mooie minicars bij het Zandtemer bedrijf. (Foto: aangeleverd)

Minicars halen helemaal in voorjaar ouderen uit isolement

REGIO- De zon schijnt, de temperatuur stijgt, maar dat is geen garantie voor een blij gemoed in coronatijd voor een oudere. De angst voor besmetting ligt altijd op de loer, zeker met het aantal coronagevallen in Noord-Holland Noord. Maar niet als je in je eigen minicar stapt en zeker niet als je ermee de mooie omgeving intrekt voor ‘een frisse neus’. Bij Garage A. de Boer in ’t Zand hebben ze de mooiste modellen van Ligier en Microcar, topmerken in deze nichemarkt.

De actieradius is verder groot: je kunt moeiteloos vanuit Schagen ermee naar de kust rijden en terug, maar ritten verder weg vormen daarnaast tevens geen probleem. En omdat je alleen of met één passagier in een minicar zit, is het besmettingsgevaar nihil. Zeker als je voor een mentale opkikker naar mooie stille plekken in de omgeving rijdt. Een verademing voor de gepensioneerde die op een veilige manier (de minicar is robuust en is tegen flinke windstoten bestand) even eruit kan. Ook kan hij of zij onderweg op veilige afstand wellicht een praatje maken met bekenden, iets wat thuis een stuk lastiger is.

De minicars zijn van binnen als een gewone auto, luxueus uitgevoerd qua bekleding, audio-apparatuur en indien gewenst ook navigatie. Van buiten hebben deze auto’s in de afgelopen jaren ook een stille revolutie doorgemaakt: ze ogen met een brede grille en een zorgvuldig uitgewerkt lijnenspel stoer.

Voor meer info: 0224-590969, info@carteamdeboer.nl, zie de advertentie elders in deze krant of surf naar www. https://carteamdeboer.nl/.