Stem op woningbouwplan Jozef Israëlsstraat

SCHAGEN - De gemeente Schagen vraagt de mening van inwoners over twee woningbouwplannen in het centrum Schagen op de hoek van de Jozef Israëlsstraat, A. Mauvestraat en Beethovenlaan. Waar nu nog de basisschool De Ark staat, zal deze in 2022 verplaatst worden. Reden om vooruit te kijken.

Bijzondere plannen voor een bijzondere plek

De gemeente heeft twee woningbouwplannen uitstaan waar een stem op uit kan worden gebracht. Het gaat om het plan “De Lusthof” van Kavel Vastgoed en het plan “De Groen Traverse” van Pentas Vastgoedontwikkeling.

Vanaf 20 april 2021 zijn deze plannen via het digitale platform samenschagen.nl te bekijken en kan erop gestemd worden.

Definitieve keuze

De stemming is mogelijk tot en met 18 mei. Op vrijdag 21 mei wordt via dezelfde website bekend gemaakt welk plan de meeste stemmen van de inwoners van de gemeente Schagen heeft gekregen. Bij de weging neemt de gemeente de uitslag van de stemming en de bieding voor de grond mee. De definitieve keuze ligt alleen wel bij de gemeente.

Iets te kiezen

Wethouder Jelle Beemsterboer zegt hier het volgende over; "Hier worden de inwoners van Schagen op een unieke manier betrokken bij de keuze van een plan op een heel bijzondere plek, gelegen tussen het stadscentrum en de woonwijk Groeneweg. We hebben 2 bijzondere plannen gekregen, die heel verschillend van elkaar zijn. Er valt echt iets te kiezen. Ik ben reuze benieuwd naar het verloop van de stemming. Op 21 mei zullen we het weten.”