Laurent Spil van Fonteijn Bouwbegeleiding
Laurent Spil van Fonteijn Bouwbegeleiding (Foto: aangeleverd)

Fonteijn bouwbegeleiding: 'Noem mij de dokter in de bouw'

't ZAND - Bouwbegeleiding en advies geven in de breedste zin van het woord. Zo kun je Fonteijn Bouwbegeleiding het beste omschrijven. Laurent Spil runt het bureau en heeft het drukker dan ooit te voren. Omdat de aanvragen zo divers zijn, blijven de opdrachten allemaal even leuk. Van advies geven tot uitvoerder zijn, Bij Fonteijn bouwbegeleiding zit je goed.

Als onafhankelijk bureau wordt Laurent zowel door particulieren als zakelijke afnemers gevraagd voor projecten en of opdrachten. 'Ik sta er onafhankelijk in, wat zorgt voor gedegen en betrouwbaar advies en deskundigheid. De 54-jarige ondernemer zit al sinds zijn 16de in de bouw, dus heeft een schat aan ervaring en kennis opgedaan. "Ik heb alle facetten meegemaakt, dus niets is mij onbekend. Daarom kan ik klanten altijd goed op weg helpen.

In het klantenbestand heeft Fonteijn Bouwbegeleiding VVE's, particulieren, maar ook zakelijke klanten als makelaars. Voor de VVE's word ik vaak ingehuurd om een meerjarenonderhoudsplan te schrijven. Denk aan het hout- en kozijnwerk, de muren, het schilderwerk. "Zo weten de bewoners waar ze de komende jaren aan toe zijn, en wat ze maandelijks opzij moeten leggen. Dat geeft een stukje rust."

Als het gaat om particulieren, dan is het vooral een aanbouw van de woning of een verbouwing in of rondom de woning. "Mensen weten dan niet waar ze moeten beginnen. In hun hoofd hebben ze wel een ontwerp, maar daar houdt het dan mee op. Ik help ze op weg met advies. Binnen het budget zoek ik een tekenaar of architect en begeleid ze eventueel met de rest van de bouwplannen. Maar het kan ook zijn dat ik gevraagd wordt om uitvoerder te zijn bij een bepaald project. Een aannemer bijvoorbeeld heeft genoeg werklui in dienst maar geen uitvoerder. Daar kom ik dan aan te pas.''

Waar tegenwoordig ook veel vraag naar is zijn bouwkundige aankoopinspecties. Een verkoopmakelaar schakelt Fonteijn Bouwbegeleiding in om het huis van boven tot onder te inspecteren. "Ik ben dan zo een paar uur bezig. Ik gebruik al mijn zintuigen om de woning zo goed mogelijk te checken op eventuele gebreken. Daar maak ik een rapport van en geef tevens een meerjarenonderhoudsadvies en een duurzaamheidsplan. Zo weet de koper waar hij aan toe is en kan dit meegenomen worden in de onderhandelingsprijs.

Fonteijn Bouwbegeleiding Laurent Spil, Lepelaarstraat 13 't Zand 06-28974066 laurentspil@gmail.com