Loes den Hollander opende Boekhandel Plukker.
Loes den Hollander opende Boekhandel Plukker. (Foto: aangeleverd)

Loes den Hollander opent boekhandel Plukker

SCHAGEN - Loes den Hollander heeft woensdag 28 april symbolisch boekhandel Plukker heropent met het kopen van een boek. Loes den Hollander kocht haar boek bij haar favoriete lokale boekhandel "de beste boekhandel in heel Noord-Holland". Loes den Hollander koos het boek van haar collega thriller auteur Ingrid Oonincx omdat ze benieuwd is naar deze thriller en nog nooit iets van deze auteur heeft gelezen.

“Het was voor ons vanzelfsprekend dat we auteur Loes den Hollander zouden vragen voor de heropening van onze boekhandel. Loes doet presentaties van haar nieuwe boeken bij boekhandel Plukker, ze is een gewaardeerde en vaste klant en ze heeft een groot aantal liefhebbers van haar boeken in Schagen,” aldus eigenaresse Margreet Plukker. “Het is voor ons een enorme opluchting dat wij de deuren weer volledig mogen openen en kunnen doen wat wij het liefste doen, onze klanten persoonlijk adviseren.”

Auteurs op locatie

Boekhandel Plukker maakt een feest van de heropening met schrijversbezoeken van o.a. Marion van de Coolwijk en Femke Roobol en Simone vd Vlugt (zaterdag 11.00 uur) acties en activiteiten. Auteurs zullen een boek kopen en hun keuze toelichten. De bedoeling hiervan is de trouwe klanten te bedanken voor hun steun aan de lokale boekhandel in de afgelopen moeilijke maanden.

Boekenweek

Nu de boekhandels weer kunnen worden bezocht zonder afspraak, staat ook de Boekenweek 2021 gepland. Van zaterdag 29 mei tot en met zondag 6 juni vieren we de Boekenweek. Het Boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets en het Boekenweekessay van Roxane van Iperen zijn dan eindelijk door heel Nederland te lezen.

Afbeelding