Patty de Wit: jong en toch al met internationale ervaring
Patty de Wit: jong en toch al met internationale ervaring (Foto: aangeleverd)

Patty de Wit: Kapsalon aan huis

’T ZAND- Ondernemersbloed is zo herkenbaar en daarom mag het geen verrassing heten dat Patty de Wit als dochter van de bekende garagehouder Anno de Wit voor zichzelf is begonnen. Waarbij die andere uitdrukking, ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan, nadrukkelijk niet van toepassing is op de twintigjarige Zandtemse. Want Patty wist al heel vroeg wat ze wilde worden. ,,Op haar vierde zei ze al tegen mij mama, ik wil kapster worden”, vertelt haar moeder. Sinds 1 maart is die droom werkelijkheid geworden. Patty heeft onder de naam @Patty’s Beautysalon haar eigen kapsalon in haar ouderlijk huis aan de Koning Willem II-weg in ’t Zand.

Een prachtige stoere print in het donkerbruin van Muller Belettering siert de wand, grote ramen zorgen voor veel lichtinval en de stoel en wastafel ogen luxueus. Daarnaast is uiteraard de ruimte gevuld met allerlei attributen die je bij een kapsalon treft, van schaar tot föhn en was van shampoo tot gel: het ligt er allemaal geordend bij. ,,Ik gebruik het topmerk Goldwell”, vertelt Patty die zich breder afficheert dan alleen kapster. Op haar bedrukte auto prijkt nadrukkelijk ‘Hair-Nails-Beauty & More'. ,,Ik wil op termijn ook als manicure en visagiste naam maken, maar eerst richt ik mij puur op het kappersvak”, aldus de Zandtemse die de kappersvakopleiding aan het Horizon College succesvol afrondde. En meer dan dat, want in 't Zand is met Patty nu een kapster met internationale ervaring gezeteld. Zij heeft namelijk op Bonaire enkele maanden gewerkt. ,,Dat was echt heel tof”, vertelt ze vol enthousiasme. ,,Bonaire is internationaal heel bekend om haar prachtige koraal en goede zeil- en surfmogelijkheden. Er gaan daar veel Amerikanen, maar ook Fransen, Italianen en andere Europeanen op vakantie. Ik heb veel toeristen mogen knippen en omdat iedere cultuur zijn eigen wensen heeft ook diverse stijlen eigen gemaakt.”

Er zijn nog meer pre’s om Patty te benaderen voor een haarverzorging. Deze allround haarstyliste is spontaan, niet-commercieel en heeft een frisse kijk op (haar)zaken. Sinds de opening van haar zaak heeft ze al werk mogen verzetten. ,,Vrienden en vriendinnen van mijn leeftijd, maar ook kinderen, mensen van middelbare leeftijd en ouderen. Voor een zorgorganisatie, Woonzorggroep Samen, heb ik ook het haar van kwetsbare ouderen bij hen thuis mogen verzorgen. Dan is mijn job helemaal dankbaar werk. Los van het haar knippen zijn de gepensioneerden blij om een praatje te maken, zeker na het moeilijke jaar wat ze achter de rug hebben. Sowieso vind ik het sociale aspect een meerwaarde aan mijn werk. Ik houd van een gezellig gesprek, bovendien leer je daardoor de haarwensen van je klanten nog beter kennen.”

Voor meer informatie: 06-16980457, info@pattysbeauty.nl en www.pattysbeauty.nl.