Het Schagen Compliment werd door haar zoon opgespeld.
Het Schagen Compliment werd door haar zoon opgespeld. (Foto: Pierre Mettes )

Tiny Entius-Swart ontvangt Schagen Compliment

SCHAGEN - Op haar tachtigste verjaardag ontving Tiny Entius-Swart het Complinent van Schagen. Dinsdag 25 mei kwam wethouder Joke Kruit bij de jarige langs om het Compliment uit te laten reiken. Ron Entius, zoon van Tiny, had de eer om het Compliment op te spelden.

Vanaf 1983 is Tiny Entius – Swart vrijwilliger bij het Reumafonds. Zij was verantwoordelijk voor de goede gang van zaken vooraf voor de collecteweken en achteraf voor de administratie. Zij onderhield de contacten met en voor het Reumafonds in Schagen.

Belangeloze inzet

Dankzij de belangeloze vrijwillige inzet van mevrouw Entius - Swart is er elk jaar een prachtige collecteopbrengst voor ReumaNederland in Schagen gerealiseerd. Ze gaat hiermee stoppen dit jaar. Voor de KBO Schagen is zij bijna 20 jaar de penningmeester. De KBO Schagen is een onderdeel van de landelijke Unie KBO. Vanuit een historisch katholieke achtergrond is zij:

Krachtig in de landelijke belangenbehartiging

Betrokken bij haar leden en

Ondernemend bij het vinden van financiële voordelen van haar leden.


Nagenoeg alle activiteiten vinden plaats in samenwerking met de PCOB en ABOS ( Algemene bond Schagen).

Mevrouw Tiny Entius – Swart is voorgedragen voor het Compliment van Schagen door haar kinderen. Zij vonden het tijd dat ze in het zonnetje werd gezet voor haar onbaatzuchtige inzet voor het Reumafonds en later de KBO.