Fans die nog geen kaartje hebben bemachtigd kunnen maandag nogmaals proberen.
Fans die nog geen kaartje hebben bemachtigd kunnen maandag nogmaals proberen. (Foto: Screenshot website popweekend Schagen)

Start kaartverkoop Popweekend Schagen hervat 31 mei

SCHAGEN - Vanaf maandag 31 mei gaat de verkoop van kaarten voor Popweekend Schagen weer van start. Dat meldt Stichting Evenementen Schagen (SES).


Toen werd aangekondigd dat de kaartverkoop op Tweede Pinksterdag zou starten, had iedereen dat blijkbaar goed in de oren geknoopt. Binnen enkele uren na de start, lagen de websites van Popweekend en kaartverkoopsite Chipta eruit wegens storingen. De grote belangstelling zorgde ervoor dat alles vastliep of dat het systeem niet goed werkte.


Piet Hein de Boer, voorzitter van SES, heeft aangegeven dat maandag meer dan de helft van de 10.000 kaarten zijn verkocht. Komende maandag zal de rest in de verkoop gaan.


De kaartverkoop gaat snel, iedereen heeft weer zin in een mooi feest. Of dit überhaupt wel doorgaat is nog maar de vraag. Het festival heeft alleen doorgang als de 1,5 meter niet meer geldt, zegt De Boer. Het wordt dus nog spannend.