De valkparkieten Kieko en Gorretje.
De valkparkieten Kieko en Gorretje. (Foto: Dierenasiel Schagen)

Voor Lou, de agapornis is al weer een fijn nieuw thuis gevonden.

Deze week weer eens een duo in het zonnetje. Wel weer twee vogels. Het gaat hier om valkparkieten Kieko en Gorretje. Kieko heeft zijn hele leven zonder maatje geleefd, hij vermaakte zich met zijn spiegeltje en verder probeerde hij de aandacht te krijgen van zijn menselijke verzorgers, door heel hard te krijsen. Kieko is ook om die reden afgestaan, hij krijste te hard. In de opvang leek het alleszins mee te vallen, maar toen vondeling Gorretje in de opvang terecht kwam, sloeg hij als een blad aan de boom om. Gorretje en Kieko zijn een duo geworden, ze zijn vriendelijke rustige valkparkieten. Helemaal gewend aan mensenhanden zijn ze nog niet, daar moet het vertrouwen echt nog in groeien. 

Wel zouden ze het heel leuk samen doen in een mooie volière, waar ze in elk geval samen zijn en mogelijk met nog meer soortgenootjes.

Heb je belangstelling voor een asieldier van de website, neem dan telefonisch contact op met de DierenOpvang in Tuitjenhorn via 0224-551818 (optie 1). Kijk voor meer informatie op: www.dierenasiel-schagen.nl

Afbeelding