Henry van Klaveren van Zijlmakerij Klavertje 4.
Henry van Klaveren van Zijlmakerij Klavertje 4. (Foto: aangeleverd )

Topservice met hoogwaardige persoonlijke dienstverlening

ANNA PAULOWNA- Naaimachines van de nieuwste snit. Een zoommachine om de randen van de zeilen feilloos af te werken. Maar ook gewoon een potlood en papier om alles uit te tekenen en een schaar om de zeilen te knippen naar het juiste formaat. Bij dat alles een lach op het gezicht van Henry van Klaveren waar het plezier in het werk ervan afspat. Dat ambachtswerk zich uitbetaalt, dat bewijst de 54-jarige inwoner uit Oudesluis nu al tien jaar lang met zijn bedrijf Zeilmakerij Klavertje 4. Dat begon met paardendekens, nu is hij de specialist in de regio in zeilen. Vooral verandazeilen zijn gewild momenteel. 

Klavertje 4 bewijst: vakwerk maakt gelukkig maar het heeft niets met geluk van doen

Henry en zijn vrouw Anja, die inmiddels ook drie dagen per week in de zaak werkt, richten zich zowel op de particuliere als zakelijke sector. Om dat eerste te duiden: je kunt de Van Klaverens bellen om je tentzeilen te laten repareren of te vervangen. Maar ook voor bootkappen, dekzeilen, aanhangwagenzeilen, tuinschermen en dus verandazeilen ben je bij Klavertje 4 aan het juiste adres. ,,Elke klus vraagt een andere invalshoek, vaak ook letterlijk”, vertelt Henry. ,,Zeilafdekkingen op boten bijvoorbeeld is door de aparte vormen van de objecten op een schip echt precisiewerk.”

Verandazeilen

Een hot item is zoals gezegd de verandazeilen. ,,Daar is heel veel vraag naar”, aldus Henry. ,,Wij merken dagelijks dat mensen, ook nu de dreiging van corona is afgenomen, veel tijd en geld in hun huis stoppen. Wij hebben ons daarom hierin nog meer gespecialiseerd. Denk bijvoorbeeld aan serrezeilen en raamzeilen. Met in dat laatste geval grote raamvensters om dat uitzicht over de tuin te behouden. En verkrijgbaar in heel veel kleuren, zodat het doek altijd past bij de rest van het interieur.”

Het grote voordeel van een verandazeil is dat de verbinding tussen huis en tuin versterkt wordt: je kunt het doek bij mooi weer zo naar boven toe oprollen, zodat huis en tuin één worden. En bij slecht weer geldt dat het materiaal bestaat uit gecoat PVC bestaat en daarmee zeer robuust is.

Zakelijke markt

Zeilmakerij Klavertje 4 bedient ook bedrijven. Denk aan compartimentsdoeken om bepaalde werkruimtes te scheiden van andere. Ook maakt Henry protectieschermen: een soort tent om objecten in de buitenlucht tegen weer en wind te beschermen. Dit kunnen kleine objecten zijn maar ook zeer grote, zoals de meters hoge silo’s van Oostwouder Tank & Silobouw in ’t Zand. Of het zijn deelobjecten, zoals de overkappingstentdoeken op de markt in Schagen. Tenslotte maakt het familiebedrijf ook beschermingshoezen op maat voor grote machines die overdekt staan. Zoals voor European Machine Trading uit ’t Zand dat kunstmestmengmachines voor over de hele wereld levert.

Topservice

Een andere grote kracht is de hoogwaardige persoonlijke dienstverlening. ,,Ik ga zelf naar de klant om de wensen te bespreken”, verklaart Henry. ,,Ik meet ook zelf de formaten op, maak het product daarna in mijn werkplaats in Anna Paulowna en rond daarna de opdracht bij de klant ook persoonlijk af. En als er wat is, er gaat wat kapot om wat voor reden dan ook, dan kom ik persoonlijk zo snel mogelijk langs om dat op te lossen. Daarmee onderscheiden we ons echt in de markt.”

Zeilmakerij Klavertje 4

Charlottaring 6D Anna Paulowna

Tel. 06-19294433

Email: zeilmakerijklavertjevier@ziggo.nl

Website: www.zeilmakerijklavertjevier.nl

Henry aan het werk.
Afbeelding