Shane, Sievert en Roger, de crew van de Blauwe Draeck gaan de oversteek met vertrouwen tegemoet.
Shane, Sievert en Roger, de crew van de Blauwe Draeck gaan de oversteek met vertrouwen tegemoet. (Foto: eigen)

Zeilend de Atlantische Oceaan over

Vervolg voorpagina

Buiten genieten van het weer en de omgeving, zijn de jongens bezig met het schoonhouden van de boot, en doen ze klussen in de haven. "We hebben vrienden over uit Nederland en zij verblijven tijdelijk ook op de boot. Als gastheer en reisleider zorg ik voor leuke activiteiten. Zo hebben we gesnorkeld tussen de angelsharks. Dat was geweldig!" 

De overtocht

Voor de oceaantocht gaat de crew gebruikmaken van de passaatwinden. "We zeilen eerst zuidelijk, zodat we wind vanaf de zijkant krijgen. We zullen om en om diensten draaien, dus het is wachtlopen, koken, slapen en vooral genieten. De sterrenhemels zullen onvergetelijk worden." Contact met het thuisfront gebeurt vooral via de telefoon en de laptop. "We hebben hier wifi en straks op de oceaan hebben we satelliettelefoon. Het is fijn dat mijn vrouw Susanne en mijn andere twee zoons naar Martinique vliegen. Sievert blijft dan met zijn oom Jaap, die is meegevlogen, op Martinique, en wij gaan als gezin een paar weken zeilen."

Feestdagen

De feestdagen worden als gezin op de boot gevierd, waarna zijn vrouw en twee zoons weer naar huis vliegen. Daarna wordt er gezeild naar Sint Maarten om mee te doen aan de Regatta, in maart. "Ons doel? Gewoon meevaren, dat is toch een geweldige ervaring?" Via de Azoren in april zeilen ze door om rond mei weer in Den Oever aan te meren. "We hopen dat corona geen roet in het eten gooit. We hebben wel veel sneltesten bij ons, en we hopen dat we de route kunnen zeilen die we hebben bepaald. Maar goed, we nemen elke dag zoals het is en daar voel ik me prettig bij."


Volg de reis van Roger via zijn reisblog rogermoonen.reislogger.nl.

Roger Moonen geniet van zijn vrijheid op De Blauwe Draeck en maakt zich op voor de oversteek van de Atlantische Oceaan.