Parkeren op de Markt bijna weer mogelijk

SCHAGEN - Vanaf 6 december is het weer mogelijk om op de Markt te parkeren. Samen met de winkeliersvereniging en de Stichting Evenementen Schagen (SES) is de gemeente tot dit besluit gekomen. 

De horecaondernemers op de Markt brengen dan hun terrassen terug naar het oorspronkelijke formaat. Ook wordt de belijning op het straatwerk verwijderd en de verkeersituatie wordt teruggebracht naar de oorspronkelijke situatie.

Het is te danken aan de ondernemers in de stad dat de overgang naar grote terrassen en nu weer de gewone terrassen zo soepel verloopt. Daar is het gemeentebestuur heel blij mee en trots op deze perfecte samenwerking. Burgemeester Marjan van Kampen: “Afgelopen week zijn wij in gesprek gegaan met horecaondernemers en winkeliers uit Schagen. Samen zijn wij tot dit mooie resultaat gekomen. Mooi voorbeeld van Schagen samen sterk! Vanaf 6 december is het weer mogelijk om rondom de grote kerk op de Markt te parkeren. Met uitzondering van de donderdag, dan wordt de weekmarkt gehouden.”

Horecaondernemers mochten eerder hun terrassen uitbreiden om de impact door de coronamaatregelen te beperken. Nu het Makado centrum verbouwd wordt, kost dit parkeerplaatsen voor opslag van bouwmaterialen. De parkeerdruk is mede hierdoor hoog.

Terrasseizoen 2022

Aan horecaondernemers wordt voor het komende terrasseizoen 2022 dat loopt van 1 maart tot en met 31 oktober opnieuw de mogelijkheid geboden om extra terrasruimte in te nemen. De voorbereidingen hiervoor worden begin 2022 getroffen.