Marije bezocht haar mentorklasleerlingen per fiets!
Marije bezocht haar mentorklasleerlingen per fiets! Foto: Brian Tamis/collage:Lol Media

Met de vlam in de pijp scheurt Marije door Noord-Holland Noord

Algemeen

SCHAGEN - Wat doe je als je leraar bent en de school is dicht, maar je wilt je mentorleerlingen persoonlijk nog een gezellige kerstmis en fijne Oud en Nieuw wensen? Dan bel je ze niet op, nee je gaat naar ze toe! Docent Lichamelijke Opvoeding en mentor van een brugklas VMBO Marije Bregman, reed dinsdag ruim 90 kilometer op haar racefiets met een presentje, wat lekkers, een bingokaart en gelukswensen voor al haar 12 leerlingen.

Een grote rugzak met 12 presentjes en wat lekkers, een dikke muts, handschoenen en thermokleding. Marije is klaar voor de koude fietsrit. Haar VMBO brugklasleerlingen van het Clusius College wonen in Sint Maarten, Den Helder, Anna Paulowna , Slootdorp, Wieringerwaard en Schagen. Omgerekend een barre fietstocht van bijna 100 kilometer.

Maar Marije is een fervent fietser, en ze heeft er uiteindelijk slechts 3 uur en 3 kwartier over gedaan. “De ochtend was prachtig op weg naar Sint Maarten langs de Wiel en de Valkkogerdijk. Alles was wit en bevroren met een mooie oranje lucht en opkomende zon,’’ vertelt Marije na afloop.

Een van haar gymcollega’s, Brian Tamis, leek het gezellig haar te vergezellen tijdens de rit, hij is vanaf de Stolperbrug aangehaakt. Na Sint Maarten was het even flink doortrappen naar Den Helder, waar ze enige problemen had met de navigatie. “Gelukkig bestaat Google Maps en kon ik de woningen toch vinden,’’ lacht Marije.

Ondanks de kou tintelden haar voeten en handen tijdens het rijden. Een warme gloed verwelkomde haar. “Na Den Helder begon het zonnetje iets feller te schijnen, wat de gevoelstemperatuur iets aangenamer maakte. Al met al was het een prachtige, maar koude rit. Ontzettend leuk om alle blije gezichten van de kids te zien en hen alvast een hele fijne vakantie te wensen.”


Marije bezocht haar mentorklasleerlingen per fiets! - (Foto: Brian Tamis/collage:Lol Media)