Fay Borsjes 6 jaar, bakt koekjes voor het goede doel.
Fay Borsjes 6 jaar, bakt koekjes voor het goede doel. (Foto: aangeleverd)

Zesjarige Fay uit Warmenhuizen bakt koekjes voor het goede doel

Algemeen

WARMENHUIZEN - De feestdagen zorgen er gelukkig voor dat we niet alleen aan onszelf of onze families denken, maar ook aan anderen. En het is helemaal mooi als we ook echt iets doen voor een ander. Dat moet ook de zesjarige Fay uit Warmenhuizen gedacht hebben toen ze naar radio 538 luisterde.

Meer dan 200 euro ingezameld met de verkoop van zelfgebakken koekjes

Van 17 t/m 24 december strijden de DJ’s van Radio 538 opnieuw met Missie 538!  Dit jaar strijden ze niet voor één goed doel, maar hebben ze twaalf missies voor twaalf verschillende goede doelen. Een van de doelen is geld inzamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Het radiostation stelde de uitdaging aan alle kinderen uit Nederland om koekjes te gaan bakken en verkopen voor het goede doel. 

Dat was een extra reden voor Fay om dit jaar mee te doen aan de actie. “Ik heb als baby en daarna ook nog een aantal keer in het ziekenhuis gelegen, toen papa en mama goed opgevangen werden in het Ronald McDonaldhuis. Ik heb een rare slokdarm en soms moet ik dan naar het ziekenhuis voor een operatie,’’ vertelt Fay aan de telefoon.

De hele week is Fay al aan het bakken en verkopen. Ze is langs de deuren gegaan in het dorp en heeft ook aan vrienden en familie koekjes verkocht. Naast zelf bakken versiert ze de koekjes ook helemaal in de kerstsfeer.

De actie loopt nog tot en met Kerstavond. Wil je Fay steunen? Ga dan naar haar website en koop haar zelfgebakken koekjes!

De koekjes worden na het bakken ook nog versierd.