Pak een grijper en ga op pad tijdens Kerstmis.
Pak een grijper en ga op pad tijdens Kerstmis. (Foto: Aangeleverd)

Kerst vieren: Het kan ook anders

Algemeen

In de vorige editie van Schager Nieuwsblad riep de redactie op of er alternatieven zijn om Kerstmis te vieren. Een van de alternatieven die gemaild werd is het aanpakken van zwerfvuil tijdens een heerlijke kerstmiswandeling.

Yvonne van der Linden voelde zich geroepen om haar idee in te sturen, in tijden waarin de lockdown overheerst. “Ik hoop van harte dat velen dit een goed en leuk idee vinden en ook daadwerkelijk meedoen om er een onvergetelijke en mooie kerst van te maken samen.”

“We trekken er met z’n allen op uit deze kerst, gewapend met vuilniszak , grijper of handschoen om tijdens het wandelen zwerfvuil op te ruimen. Of stap in een bootje ( indien aanwezig) om zwerfvuil uit de sloten te halen. Je kunt ook buiten jouw eigen buurt een mooie wandelroute uitzetten om daar zwerfvuil te ruimen. Vergeet niet een rugzak , gevuld met lekkers en koffie, thee of een neutje mee te nemen voor onderweg, want alles is immers gesloten.”

“Veel mensen beseffen niet dat het zwerfvuil uiteindelijk in kleine deeltjes uiteenvalt en in het bodem en waterleven terecht komt. De mondkapjes, welke we overal buiten zien liggen in de natuur zijn niet alleen schadelijk voor ons mensen , maar zijn ook schadelijk voor de natuur.’’

“Kerstfeest is een familiefeest. En aangezien we allemaal “brothers and sisters” zijn op deze aarde , kunnen we kerstfeest op deze super gezonde manier toch gezamenlijk vieren. Groet elkaar buiten , wens elkaar een vrolijk kerstfeest toe en deel eventueel iets uit jouw eigen rugzak met een ander. Help elkaar en deuren zullen opengaan. Want we zijn hier als mensen slechts “even te gast” op aarde. 

Een oud Indiaans gezegde luidt.....The Earth does not belong to us, but we belong to the Earth! En....Wat er met de Aarde gebeurt , zal ook ons mensen treffen .We horen gezamenlijk goed te zorgen voor de Aarde en voor de Natuur ( en voor elkaar natuurlijk ).

Ik hoop dat veel mensen dit een goed plan vinden en met kerst daadwerkelijk een paar uur meedoen met dit plan. Kies zelf je plek , je route en je tijdstip. Dan maken wij er, daadwerkelijk met z’n allen, een schone en onvergetelijke kerst 2021 van.’’