'Grondprijs CPO Burgerbrug omhoog om renovatie Oldskoel te bekostigen?'

INGEZONDEN BRIEF -

De leden van het CPO project in Burgerbrug kregen pasgeleden teleurstellende berichten. Zij dachten op het punt te staan een overeenkomst te tekenen zodat een start gemaakt kan worden met de ontwikkelingen. In plaats daarvan wil de gemeente de grond opnieuw laten taxeren, wat zou betekenen dat het project opnieuw vertraging oploopt….

Gemeente Schagen heeft de Oldskoel in Burgerbrug (voorheen de lagere school Sint Joseph) zonder dat iemand daar iets van heeft vernomen verkocht aan Stichting Oldskoel voor het symbolische bedrag van een euro. De stichting Oldskoel was al 2 jaar bezig met diverse subsidieaanvragen (geholpen door de Wethouder Ruimte en Economie).

Er is meerdere malen ingesproken in raadvergaderingen door bewoners met vragen over de verkoop en wat de reden is dat de verkoop niet vooraf is aangekondigd.

Toen het gebouw leeg kwam te staan in 2016 zijn enthousiaste aannemers met bouwtekeningen naar de gemeente ingestuurd om er woningen te realiseren. Helaas werd er met deze ideeën niets gedaan, sterker nog, later bleek dat de burgemeester van die tekeningen niets afwist.

De gemeente erkent dat er fouten gemaakt zijn in de procedure van de verkoop. Helaas doen zij verder geen enkele poging de fouten te herstellen. Het lijkt er sterk op dat de gemeente achter de Oldskoel staat, wij vragen ons af waarom? Wat is de reden dat de gemeente dit project zo steunt, terwijl ze de jongeren in de kou laten staan (Mooie sier maken met CPO dat dankzij de gemeente vertraging na vertraging oploopt).

Na een gesprek op 19 mei met alle betrokkenen heeft de Stichting Oldskoel de stekker uit de renovatieplannen getrokken omdat zij zich niet gesteund en te veel weerstand voelden. Helaas is het er hierdoor niet van gekomen om de toekomstplannen in beeld te brengen, iets waar we juist nieuwsgierig naar waren!! Wat gaat stichting Oldskoel voor de Burgerbruggers betekenen?

Heeft de gemeente wel in beeld, of de voorwaarden voor de leveringsacte worden nagekomen!! Het lijkt er namelijk op dat er activiteiten plaatsvinden met commerciële exploitatiedoeleinden.

De stichting Oldskoel heeft een noodplan ingediend van €110.000 bij de gemeente om de winter door te komen, naast de subsidies die er zijn aangevraagd voor de totale renovatie. Gaat de gemeente Schagen, in deze tijden, waarin de horecaondernemers het water aan de lippen staat, gemeenschapsgeld steken in dit project?

Dorpsraad heeft geïnventariseerd wat de wensen van de Burgerbruggers zijn, en hopelijk wordt daar naar geluisterd .­­­­­­­­­­