De kerstpakketten zijn klaar om gebracht te worden.
De kerstpakketten zijn klaar om gebracht te worden. (Foto: aangeleverd)

Houtbouw ’t Zand doet mee aan kerstinitiatief

’t Zand- Soms raakt een idee een mens zo in het hart dat het snel uitgroeit tot een traditie. Het idee ’geluk te delen en te vermenigvuldigen’ heeft alles in zich om landelijk aan te slaan. Het initiatief houdt in dat werknemers een kerstpakket meekrijgen om het te geven aan iemand anders, ‘iemand die het verdient’. Een bouwbedrijf in Alkmaar begon er vorig jaar mee, dit jaar hebben ruim twintig andere Noord-Hollandse bedrijven aangehaakt. Daaronder ook Houtbouw ’t Zand, gespecialiseerd in onder meer houtskeletbouwelementen voor de bouw.

"Tegen zo’n prachtig plan kun je alleen maar volmondig ja zeggen”, aldus directeur Marc Seuren. Dankzij de deelname van de ruim twintig bedrijven hebben ruim 3.000 mensen de kans gekregen om iemand in hun omgeving een hart onder de riem te steken en een beetje geluk te brengen dankzij de boodschap ‘’Wij hopen dat dit pakket u goed doet en we wensen u hele fijne feestdagen!” De verhalen die de medewerkers hoorden, maken duidelijk dat ook in ons rijke Nederland dit soort gebaren hard nodig zijn. ,,Er zijn gezinnen die moeten rondkomen van minder dan dertig euro per week. Je kunt het je eigenlijk niet voorstellen”, verklaart Seuren. Veelzeggend is deze reactie van een Houtbouwmedewerker. 

"Het weggeef-kerstpakket is door de vriendin van ons zeer blij met tranen ontvangen. Ik ben vanuit Houtbouw gelijk door gereden naar haar toe. Ze had dit initiatief nooit verwacht, ze stond gelijk te trillen op der benen en is er super, super blij mee. Nu kan ze met de feestdagen ook een extraatje van iets lekkers aan haar zoontje van nog geen tien geven. Er zitten allemaal spullen in die ze ook allebei lekker vinden, dus dat is een extra meevaller. Ze heeft me bedankt met een dikke knuffel en een kopje thee uit het pakket vandaan.”

De kerstpakketten worden ingepakt en zijn klaar om vervoerd te worden.