Samen groeien in akkerbouw.
Samen groeien in akkerbouw. (Foto: HaKo Fotografie)

Inschrijven Trainingsprogramma Talentoogst

Werknemers in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt en ondernemers, met of zonder personeel, kunnen zich inschrijven voor trainingen uit het Trainingsprogramma Talentoogst. Net als in de voorgaande edities wordt een breed pakket met cursussen aangeboden waarmee werknemer en ondernemer het vakmanschap en ondernemerschap verder ontwikkelen.

De bedrijven in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt hebben te maken met grote veranderingen. Zo wordt de bedrijfsvoering complexer door wet- en regelgeving en schaalvergroting en doen robotisering, automatisering, mechanisatie en andere nieuwe technieken in hoog tempo hun intrede. Onafhankelijke informatie en kennis is daarom van toenemend belang. De scholingsconsulent akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt, Hans Schilders, stelde, in samenwerking met LTO Noord, een programma samen met een breed pakket cursussen waarmee akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers én hun medewerkers snel en makkelijk hun kennis en kunde  vergroten.

In het pakket zijn cursussen opgenomen over smart farming, bewaren en landbouwtechniek. Maar ook een basiscursus akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt, watermanagement, kennismaking met bodem en een cursus motiverend en resultaatgericht leidinggeven maken onderdeel uit van het pakket. De cursussen worden gegeven door de onafhankelijke aanbieders Aeres Trainings Centre en AgraVisi.

De trainingen worden in januari, februari en maart 2022 op verschillende locaties aangeboden. De op dat moment geldende coronamaatregelen van de overheid zijn van toepassing. 

Aanmelden kan via www.talentoogst.nl. Hier staat ook per cursus een cursusbeschrijving en informatie over kosten, data en locaties. Dit programma wordt gefinancierd door Colland Arbeidsmarkt.