Leerlingen zullen weinig merken van de bestuurlijke fusie.
Leerlingen zullen weinig merken van de bestuurlijke fusie. (Foto: Archief)

Trinitas en Regius samen verder

HEERHUGOWAARD/SCHAGEN – Het Trinitas College in Heerhugowaard en het Regius College in Schagen gaan per 1 januari 2022 bestuurlijk fuseren. Door de krachten te bundelen kunnen beide scholen nog beter hun gedeelde ambities ten aanzien van onderwijskwaliteit, de breedte van het onderwijsaanbod, de kwaliteit van de ondersteunende diensten en aantrekkelijk werkgeverschap realiseren, ook in deze tijden van een groeiend lerarentekort en een dalend leerlingenaantal.

Nieuwe naam wordt Pontis Onderwijsgroep

Vanaf 1 januari 2022 gaan de scholen bestuurlijk samen verder als de Pontis Onderwijsgroep. Pontis is afgeleid van het Latijnse woord voor brug. β€œDe Pontis Onderwijsgroep slaat, op basis van de sterke pijlers van de scholen, een brug naar de gezamenlijke toekomst. En waar een brug wordt gebouwd kan men verder, komen mensen bij elkaar en kan de omgeving groeien.”, aldus bestuurder Anne Hoekstra.

Vanuit ambitie

De bestuurlijke fusie levert voordelen op voor leerlingen, ouders en medewerkers. Samen kunnen het Trinitas College (2.500 leerlingen) en Regius College (3.000 leerlingen) beter de kwaliteit van het onderwijs en de ondersteunende diensten op het huidige hoge peil houden en waar mogelijk versterken, de breedte van het onderwijsaanbod ook in de toekomst borgen en een aantrekkelijke werkgever zijn. Leerlingen zullen in de dagelijkse praktijk door de bestuurlijke fusie geen veranderingen ervaren. Zij gaan nog steeds naar dezelfde school, hebben les van dezelfde docenten en volgen hetzelfde onderwijs. Op de langere termijn kan de nieuwe stichting, door haar grotere omvang, gemakkelijker het brede palet aan kwalitatief goede opleidingen in zowel Heerhugowaard als Schagen blijven aanbieden.

Medewerkers

Door het bundelen van de krachten van Trinitas en Regius vormen zij samen een van de grootste onderwijswerkgevers in de regio. Als grotere werkgever kan de organisatie medewerkers meer baanzekerheid en loopbaanperspectief bieden. Op de vier scholen zelf merken de medewerkers weinig van de fusie. De scholen behouden hun eigen sterke en bekende merknamen: Trinitas College Han Fortmann, Trinitas College Johannes Bosco, Regius College havo/vwo en Regius College vmbo/pro, hun huidige denominatie (respectievelijk katholiek en openbaar) en directie.

Nieuwe organisatie

Anne Hoekstra, bestuursvoorzitter van het Regius College, wordt de bestuurder van de Pontis Onderwijsgroep. Ton Heijnen, bestuursvoorzitter van het Trinitas College, en Tineke de Schepper, bestuurslid van het Regius College, stoppen als bestuurders na respectievelijk 45 en 43 jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs.