Nieuwe datum Gemeenschapsveiling

OPMEER - Ondanks versoepelingen van de coronamaatregelen en verwachting dat er na de zomervakantie meer mogelijk is, besloot het bestuur van De Gemeenschapsveiling Spanbroek-Opmeer geen Gemeenschapsveiling te houden op zaterdag 2 oktober.

Voor het bestuur is er nog teveel onzekerheid voor een volwaardige Gemeenschapsveiling, daarom een nieuwe datum: zaterdag 12 maart 2022. Voor het eerst veiling in het voorjaar, omdat de eerste projecten al waren ingediend. Verenigingen willen weer opstarten en worden gesteund in het uitvoeren van de plannen.

De organisaties die zich al hadden aangemeld, staan automatisch op de lijst voor 2022. De overige organisaties hebben een deadline tot 1 oktober voor het indienen van de projecten.

Voor aanbieders en kopers van activiteiten uit de Gemeenschapsveiling in 2019 biedt dit uitstel perspectief op realisatie van activiteiten. Veel konden door de coronabeperkingen niet worden uitgevoerd. De periode tot 12 maart 2022 kan nu worden benut om alsnog leuke activiteiten te organiseren. Het veilingbestuur doet een oproep aan zowel de aanbieders als kopers om gezamenlijk tot een passende datum te komen van de aangeboden of gekochte kavel. Dat betekent dat zij niet binnen een jaar gehonoreerd hoeven te zijn.


Onder het motto Laat Spanbroek-Opmeer bruisen in de aanloop naar De Gemeenschapsveiling 12 maart 2022 hoopt het bestuur weer op een actieve en ontmoetende gemeenschap. Ook zal het zich de komende periode blijven roeren en actief blijven in en voor de gemeenschap. Waar mogelijk blijven diverse projecten voor en door de gemeenschap gesteund.