Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Vrijwilligers NLdoet

REGIO - Vrijwilligerspunt Westfriesland doet 29 mei mee aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Jong en oud kan op deze dag de handen uit de mouwen steken voor diverse leuke vrijwilligersklussen in West-Friesland.

Van helpen in de moestuin Stadslandbouw in Hoorn en het opknappen van het Groene Kerkje in Lambertschaag, tot het helpen met het onderhoud van de bronstijdboerderij in het Zuiderzeemuseum. Vrijwilligerspunt helpt diverse organisaties in West-Friesland met het vinden van vrijwilligers die een dagje of dagdeel willen helpen. De vrijwilligersklussen staan op www.vwpnldoet.nl. Klaas-Jan Groot van Vrijwilligerspunt: β€œEr zijn veel klusjes blijven liggen bij organisaties door corona, daarom zijn we blij dat NLdoet toch doorgaat.”

Iedereen kan zich aanmelden voor een vrijwilligersklus en het aanbod is divers. Klaas-Jan: "Er is voor iedereen wat wils. De klussen zijn voornamelijk buiten en voldoen aan de coronamaatregelen. Jongeren die nog een maatschappelijke stage zoeken, kunnen zich aanmelden, maar ook vrijwilligers die door corona hun bestaande vrijwilligerswerk tijdelijk niet kunnen uitvoeren. Of maak kennis met vrijwilligerswerk.”

Wie wil helpen met klussen? Aanmelden kan via www.vwpnldoet.nl, mas@vrijwilligerspunt.com of bel 0229-216499.

Wie helpt klussen?
Afbeelding