Even stilstaan bij een sterk verhaal.
Even stilstaan bij een sterk verhaal. (Foto: archief Rodi Media)

Gezocht: sterke verhalen uit de regio

REGIO- Mee & de Wering/WonenPLus afdelingen; Wognum, Abbekerk, Medemblik, Andijk, Wervershoof en Onderdijk zijn op zoek naar sterke dorpsverhalen. Wie kan mooi vertellen?

De landelijke dag van het luisteren wordt 17 september gehouden, met als thema: 'ouder worden en verhalen’. De inwoners van deze kernen hebben veel historie van hun (voor)ouders of misschien wel van zichzelf. Hoe mooi is het om dit door te geven, zodat het verhaal bewaard wordt.

Fiets/looproute

Bewegen en ontmoeting staan hoog in het vaandel van Mee & de Wering/WonenPlus het plan is opgevat vanaf 17 september tot ver in 2021 een fiets/looproute te maken met sterke verhalen van West-Friesland.


De route kan men na afspraak ophalen bij de servicepunten van WonenPlus.

Wie kent een sterk verhaal van het eigen dorp? Deze wordt op een mooi punt in de kern ophangen. Voor fietsers of wandelaars een rustpuntje een sterk verhaal: een leugenbankverhaal. Op de leugenbank komen dorpsbewoners bij elkaar en vertellen verhalen over wat ze hebben meegemaakt. Soms een beetje extra aangedikt.

Mee & de Wering/WonenPlus is op zoek naar deze sterke verhalen, maar ook naar inwoners die naar de leugenbankjes gaat om deze op te pikken. Stuur een e-mail naar b.visser@meewering.nl of bel 088-0075140. Wie maakt straks onderdeel uit van de route?