Home-Start coördinator Christine Samsom ontvangt een cheque van Marcel Jong (l) en Erwin Stam van Ronde Tafel 130 Drechterland.
Home-Start coördinator Christine Samsom ontvangt een cheque van Marcel Jong (l) en Erwin Stam van Ronde Tafel 130 Drechterland. (Foto: aangeleverd)

Donatie voor Humanitas Home-Start

REGIO - Superblij is Christine Samsom, coördinator van Humanitas Home-Start, met de gift van 1.370 euro. Ronde Tafel 130 heeft het bedrag bij elkaar gespeeld met een online pubquiz. Deze donatie is een welkome aanvulling op de fondsenwervingsactie van Humanitas om voor zomer 25.000 euro in te zamelen voor het ondersteunen van overbelaste gezinnen in heel West-Friesland.

Home-Start van Humanitas ondersteunt gezinnen waar sprake is van problemen, bijvoorbeeld bij het opvoeden, geldzorgen of relationeel. Een getrainde vrijwilliger komt (gemiddeld een jaar) een paar uur per week bij het gezin en biedt de ondersteuning waardoor het gezin weer in haar kracht komt. Dit voorkomt zwaardere problematiek. Hierdoor doen uiteindelijk minder ouders een beroep op veel duurdere professionele hulpverlening en hebben kinderen een stabielere thuissituatie.

Waar Humanitas wel vanuit alle West-Friese gemeenten aanvragen voor Home-Start krijgt is het vooralsnog alleen de gemeente Medemblik die Humanitas Home-Start financieel ondersteunt. Ronde Tafel 130 Drechterland doneert de 1.370 euro graag aan Humanitas Home-Start. Voorzitter Marcel Jong legt uit: "Home-Start biedt laagdrempelige hulp aan gezinnen die het hard nodig hebben. Ook het preventieve karakter van de hulp spreekt ons aan. Door er vroeg bij te zijn én de inzet van goed getrainde vrijwilligers kan Humanitas grotere problemen voorkomen. Daar dragen wij met onze donatie graag aan bij".

Humanitas West-Friesland hoopt voor het begin van de zomer 25.000 euro op te halen. Doneren kan via www.whydonate.nl/fundraising/humanitas-home-start/nl. Kijk voor meer informatie op www.home-start.nl of neem contact op via c.samsom@humanitas.nl of bel 06-10959288.

.