Eindelijk mooi weer

Natuurlijk zijn we allemaal blij dat het eindelijk wat warmer weer is, maar de overgang is wel heel groot. Vorige week liep je bij wijze van spreken nog in je winterjas en nu, je durft het haast niet te zeggen, brandt dat zonnetje toch wel heel erg ineens.

Maar wij Nederlanders willen dan evengoed alles gewoon hetzelfde blijven doen. Op het heetst van de dag in de tuin werken, boodschappen doen of overdag in de volle zon sporten bijvoorbeeld? Maar is dat verstandig?

Bij hele warme temperaturen is het belangrijk om je (training)schema aan te passen. Je lichaam is namelijk niet gewend aan deze hitte waardoor je sneller vermoeid zal zijn. Je kunt het beste trainen met een lagere intensiteit, maar als je toch tot het uiterste wilt gaan, train dan in de ochtend of avond.

‘s morgens direct uit bed je sportkleren aan en aan de bak! Als je het een tijdje doet weet je weer dat ‘s morgens vroeg eigenlijk het mooiste moment van de dag is.

Je zult misschien wat 'opstartproblemen' hebben, maar als je rustig begint kan het prima.

En als het echt heel heet wordt en je bent gewend om minimaal drie keer een uur per week te sporten, probeer dan eens om zes dagen steeds een half uurtje te sporten.

De ene dag heel rustig en de andere dag wat intensiever. Gebruik dat ook als tip voor sporten in je vakantie in een warm land. Ja, we mogen bijna weer!

Enne...gebruik je verstand en laat je vaccineren. Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor een ander!

Reacties naar siem.zeilemaker@me.com.