Lekker spelen en ontdekken met De Kikkerhoek.
Lekker spelen en ontdekken met De Kikkerhoek. (Foto: Hélène de Bruin)

Overstap van peuterspeelgroep naar kleuterschool makkelijker

DE WEERE - Linda is de moeder van Quirine van 4 jaar en Cyrille van 2 jaar oud. Ze is heel enthousiast over peuterspeelgroep Berend Botje De Kikkerhoek in de Petrus Canisiusschool in De Weere. "Een vriendinnetje van onze dochter Quirine ging daar naartoe. Ze had het er erg naar haar zin en daarom zijn wij ook gaan kijken. Het voelde meteen goed."

Linda vertelt: "Quirine is van nature een beetje schuchter en kijkt altijd eerst de kat uit de boom. Dus we waren benieuwd hoe het zou gaan op de peuterspeelgroep. Daar hebben we ons voor niets zorgen om gemaakt, want vanaf het eerste moment verliep dat helemaal goed. De sfeer op de groep is heel gemoedelijk en juf Miranda en juf Sandra zijn ontzettend lief."

Knutselen

Thuis Is Linda niet zo van het knutselen. "Daarom vind ik het heel leuk dat ze op de peuterspeelgroep veel tijd aan besteden. Ik zie ook dat ze daar veel van leren. De krassen die Quirine eerst zette, werden ineens mooie rondjes en ik merkte ook dat ze wist hoe je met een kwast om moet gaan. Ook wat zelfstandigheid betreft, zag ik het verschil. De juffen stimuleren de kinderen enorm in hun zelfstandigheid. Zo wilde Quirine ineens zelf naar de wc en kon ze zelf haar schoenen aandoen."

Basisschool

Onlangs werd Quirine 4 jaar en nam ze afscheid van de peuterspeelgroep. "We zijn erg blij dat de peuterspeelgroep in de school zit, want de overstap is voor haar nu een stuk makkelijker. Ze kent het gebouw en ze kent de meesters en juffen van gezicht. "

Sinds een paar maanden zit Quirine’s jongere broertje Cyrille op de peuterspeelgroep en ook hij heeft het er enorm naar zijn zin. 

De peuterspeelgroep is nu twee ochtenden in de week open, maar daar zou wat Linda betreft nog wel een dag bij mogen.

Informatie

Kinderopvang Berend Botje biedt peuterspeelgroep en buitenschoolse opvang in de Petrus Canisiusschool in De Weere. Benieuwd hoe deze locatie er van binnen uitziet of meer informatie? Ga naar www.berendbotje.nl of maak een persoonlijke afspraak voor een vrijblijvende rondleiding buiten openingstijden via kindercentrum@berendbotje.nl of bel 088-2337180.