De zon is de bom

In de droge hete woestijn, zo rond de evenaar, is het overdag heet en 's nachts vrieskou wegens het ontbreken van de warmte van de zon. Maar, wat betreft de opwarming van de aarde, komt naar mijn mening, vanwege de vele asfaltwegen en de bebouwing over de gehele wereld, welke hun warmte in de nacht afgeven en de zon doet overdag de rest.

Daarom is mijn stelling: de zon is de veroorzaker, dat het op sommige plekken op de wereldbol iets warmer is geworden. De meeste mensen praten soms het nieuws na en zoeken niet verder naar de échte oorzaak van dit alles, namelijk gewoon de zon. Bisschop 'baartmans', eh ik bedoel Timmermans, doet ons een doemscenario voorspiegelen. Let wel, het is niet zo dat de hele wereld in vuur en vlam staat, zoals op het nieuws is te zien. De wereld is zoveel groter. En het water stijgt en dit is maar goed ook, vanwege eb en vloed, anders raakt de natuur echt van slag. Het is al mooi genoeg dat de media en doorgaans via Timmermans dit overneemt en ons te laat geloven dat het ‘laatste oordeel’ in aantocht is. 

Het is een normale Hollandse zomer, hier in Nederland. Ja, het regent, bij tijd en wijle en soms veel. Dit heeft dan weer te maken met de luchtdruk, dat deze regenbuien over elkaar heengaan. Maar even iets anders: de opwarming van de aarde is dus niet helemaal van menselijke oorsprong. Namelijk het is, zoals vermeld, de zon, die aantoonbaar warmer wordt. 

Let wel op: wie meer dan voldoende daarover verneemt op de televisie en dit her en der in de media leest, dan zou u dat als waar kunnen aannemen. 

Verder voorspel ik een witte kerst met een redelijke winter. Iets beter dan het afgelopen jaar.         

Zie meer informatie op www.klimaatgek.nl/wordpress/de-zon

Reacties naar peter.koomen300@gmail.com