Kim van Keulen reikt het eerste exemplaar aan juf Lonneke van De Wegwijzer uit.
Kim van Keulen reikt het eerste exemplaar aan juf Lonneke van De Wegwijzer uit. (Foto: aangeleverd)

'Mijn eerste boek uitgeven, dat wilde ik al jaren'

OPPERDOES - In het eerste gepubliceerde boek van Kim van Keulen (11) belanden personages Puck en Alex door een schilderij in een andere wereld. Hier ontmoeten ze vele vreemde figuren en beleven spannende avonturen, terwijl ze ook een weg terug naar huis moeten vinden. "Ik vind het geweldig dat mijn eerste boek nu is uitgegeven. Dat is eigenlijk wat ik al jaren wilde", laat Kim enthousiast weten.

Het magische schilderij van Kim van Keulen

Kim begon op tienjarige leeftijd aan het avontuurlijke kinderboek Het Magische Schilderij. In tegenstelling tot sommige eerdere pogingen om een ‘echt’ boek te schrijven, slaagde Kim erin om dit boek helemaal af te maken. In het verhaal beleven Puck en Alex een spannend avontuur, dat hier en daar doet denken aan een computerspel. De hoofdpersonen moeten voortdurend opdrachten uitvoeren en lopen daarbij het risico om levens te verliezen. In Het Magische Schilderij zit veel van Kim van Keulen; boordevol fantasie en humor en er komen allerlei soorten dieren in voor. De helden in haar verhalen zijn vaak de meisjes.

Boeken

Kim woont samen met haar vader en moeder in Opperdoes. Zij groeit hier op tussen de paarden, kippen, katten en klasgenoten van groep 7. Van jongs af aan is zij een groot liefhebber van boeken. De bibliotheek heeft al jaren een goede klant aan haar. Zij heeft nu meer dan duizend titels geleend. Wie aan Kim vraagt 'wat wil jij later worden?', dan is het antwoord: kinderboekenschrijver.


Kort na haar vijfde verjaardag schreef zij haar eerste boek De 3 Kinderen. Zij had zichzelf het lezen al aangeleerd, maar kon op dat moment nog niet schrijven. Het boek bestond uit mooie tekeningen en door haar ouders uitgeschreven zinnen, die zijzelf gedicteerd had. Zo ontstonden er in de loop der jaren meer dan dertig boekjes, waarvan Het Partijtje van de 3 Kinderen (2015), De Scherpetandenkinderen (2017) en De Indringersjager (2019) de beste zijn. Van lieverlee maakten de illustraties plaats voor tekst en werden de boeken steeds dikker.

Uitreiking aan juf Lonneke van de Wegwijzer

Het eerste exemplaar Het Magische Schilderij werd vrijdag 9 september aangeboden aan juf Lonneke Veenstra op de Wegwijzer in Opperdoes. Dat was een feestelijke gebeurtenis, waarbij de klas werd getrakteerd op wat lekkers. "Ik was heel zenuwachtig toen ik het boek aan juf Lonneke ging uitreiken. Iedereen ging heel hard applaudisseren. Dat vond ik wel heel leuk", reageert Kim. "Sommige vriendinnen zijn trots op mij. Dan zeggen ze dat ze vriendin zijn van een echte schrijfster."

Maak kans op Het Magische Schilderij

Kim stelt boeken beschikbaar voor de lezers van de Medemblikker/Koggenlander. Wie kans wil maken op het Magische Schilderij, kan een e-mail sturen naar redactie.med@rodi.nl t.n.v. Kim van Keulen. De prijswinnaars mogen een gesigneerd boek ophalen bij de schrijfster zelf. 


Ook is het een leuk cadeau. Het boek is te koop bij de supermarkt in Opperdoes, Meet Medemblik en de boekhandel in Medemblik.