Het huis is verkocht!
Het huis is verkocht! (Foto: Pixabay)

Tips om huis te verkopen

REGIO - Je huis verkopen? Maak het verkoopklaar in een paar stappen.

Het is zo dat veel kijkers niet altijd 'door' een woning heen kijken. Ze zien niet hoe fantastisch de keuken eruit ziet met nieuwe kastjes en apparatuur. Ziet de keuken verouderd uit? Een nieuw exemplaar frist het huis op. Of verf een 'creatieve' keuken in een basic kleur, dat past meer bij de gemiddelde smaak.


Een verouderde badkamer vernieuwen is wellicht een te grote investering. Zorg dat de badkamer schoon, fris en schimmelvrij is voor die op de foto gaat voor Funda. Kleine aanpassingen als een nieuwe toiletbril of hippe spiegel doen wonderen.


Ook niet aan te raden is de woning 'nog even' te verbouwen. Zelfs de extra vierkante meters die je wint door een nieuwe dakkapel, leveren nooit het geld op dat je erin hebt gestopt. Investeer dat geld in een nieuwe woning, zodat je er zelf lol van hebt.


Wat wel kan als extra service bij de verkoop, is door een architect tekeningen laten maken van de mogelijkheden van de woning. Samen met een begroting van een aannemer, heeft de koper meteen inzichtelijk hoe het huis eruit kan zien. Ook kan hij hiermee naar de bank om een inschatting te laten maken van de hypotheek als hij deze verbouwing meefinanciert.


Een huis verkoopklaar maken, is verder vooral een kwestie van alles hip, strak en licht maken. Haal vooral de rommel weg zoals matjes in de badkamer en de knuffels van de kinderen. Investeer verder vooral in witte latex om bijvoorbeeld die knalgroene muur wit te maken.


Een andere plek die veel aandacht nodig heeft, is de tuin. Bomen en struiken, een beetje snoeien, leuke meubels erin, en het ziet er meteen al een stuk gezelliger uit als kopers naar buiten kijken. Bovendien is het door de gekortwiekte planten binnen ook meteen een stuk lichter.


Bron: zelfverkopen.nl