Provider

De telefoon ging en ik neem op: “Onze vaste telefoon doet het niet meer, wil je d’r eens naar kijken?" 

Kom ik op bestemming aan en verneem dat Ziggo op de buurt aldaar in de schakelkast heeft gewerkt en dat er meerdere huishoudens geen verbinding meer hebben.

“Is er iets in huis veranderd?"

“Nee, we zijn nergens aan geweest. Vanmorgen wilde ik bellen en geen geluid. Ik heb jou nu met mijn mobiel gebeld.”

Ik alles nakijken en kon niets vinden. En dan komt het ‘gezeur’ om te bellen naar 1200, naar Ziggo, kent u dit? Nu de 1 indrukken en dan het volgende nummer, enz. Eindeloos. 

Er bleek uiteindelijk geen verbinding met de provider te zijn, hoorde ik toen ik eindelijk iemand kreeg te spreken. Moest er een stekkertje vanuit de modem naar het tweede stekkertje, maar evengoed geen verbinding. Moest er een monteur komen en het was vrijdagmiddag en deze kon niet eerder komen dan dinsdag. Goed, het werd dus dinsdag en de monteur heeft een draad op een toestel veranderd. Dat ging de eigenaar 50 euro kosten, vertelde de monteur. 

Ik hoorde dit en ik weer naar nummer 1200 bellen. Weer het zelfde gezeur met de nummers. Krijg ik een thuiswerker aan de lijn. Deze werd er uiteindelijk zo 'mee aan' dat ik te langen leste iemand van Ziggo aan de lijn kreeg, die wel een beslissingsbevoegdheid had.

Om een lang verhaal kort te maken, de 50 euro moest worden betaald. Daar stond tegenover dat ze voor zes maanden 10 euro korting kregen, verrekend met de komende rekeningen.

Klagen helpt niet. Probeer het maar, het werkt.

Reacties naar peter.koomen300@gmail.com