Joey Vriend.
Joey Vriend. (Foto: Marco Bakker)

Joey Vriend verspreidt de lach

REGIO - De nieuwe release van de Hoornse singer-songwriter (momenteel woonachtig in Heerhugowaard) Joey Vriend is uitgekomen en wordt uitgegeven door het Volendamse label King Forward Records. 

Nieuwe single Smile met mooie videoclip

Een jaar na het uitkomen van zijn debuutalbum 'Hiding at first Light' komt Vriend nu met de single 'Smile'. Net als de liedjes op zijn debuutalbum, is Smile ook tot stand gekomen in samenwerking met de Hoornse MI5 Studios en de Belgische tekstdichter Andy Cartwright, met wie Vriend al jaren een hecht team vormt.

Kwetsbaar opstellen

Joey vertelt: ''Het nummer gaat over het uiten van emoties en het kwetsbaar durven op stellen. Hierbij kan de lach helend werken. Aan de andere kant kan de lach dienen als masker waardoor juist emoties verscholen blijven. Dit gevoel, deze tegenstelling, probeer ik ook te laten zien in de videoclip die ik erbij geschoten heb: mensen op hun kwetsbaarst voor de camera''.

De 30-jarige singer-songwriter laat zich graag inspireren door de ervaringen die hij meemaakt als muziekbegeleider in de psychiatrie en door grootheden als Leonard Cohen, Nick Drake, maar ook bijvoorbeeld Other Lives.

''Ik denk dat het nu een goed moment is om Smile uit te brengen, omdat ik geloof dat de wereld wel een lach kan gebruiken in deze rumoerige tijden',' aldus Joey.

'De wereld kan wel een lach gebruiken'

Smile heeft al AirPlay gehad op nationale radio als NPO Radio 5 en was Euroknaller bij Radio 2. Ook is er al over geschreven op internationale blogs.

Joey: "Ik ben super blij dat Smile zo goed wordt opgepikt door de media, maar ook door mensen die de clip massaal delen op de social media. Dat is iets waar ik alleen maar van kan dromen".

Zijn boodschap: deel de video en laat de lach de mensen samenbrengen!

Smile is vanaf nu te beluisteren via Spotify en de videoclip is te zien op Youtube.