Samen eten is gezelliger

MEDEMBLIK - Voor ouderen, gehandicapten en mensen die zich eenzaam voelen is er al twintig jaar de gelegenheid om één of meerdere dagen samen te eten bij de Open Tafel. Dit is een samenwerking tussen de stichting Voorziening Warme maaltijd en Het Rode Kruis, locatie Medemblik.

Vijf dagen in de week is het mogelijk om met elkaar de warme maaltijd te gebruiken in de recreatiezaal van Valbrug. De maaltijden bestaan uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht.

Vrijwilligers van de stichting halen de maaltijden op in speciale warmhoud kisten en brengen ze naar Valbrug, waar de gastvrouwen en -heren van Het Rode Kruis ze om 12.15 uur serveren.

Door de corona-beperkingen ontving de Open Tafel een beperkt aantal gasten. N mogen er weer meer gasten aan tafel zitten en hoeven er geen spatschermen te worden gebruikt.

Wie wil weten of de Open Tafel ook wat is, kan contact opnemen met Els Beers, tel. 06-41559032. Zij vertelt over de mogelijkheden en kosten.

Vrijwilligers

Op dit moment is de Open Tafel op zoek naar vrijwilligers die willen helpen. Zij kunnen aangeven op welke dag zij beschikbaar zijn. Met voorbereiding en opruimen is de vrijwilliger van 11.00 tot ongeveer 13.30 uur bezig.

Belangstelling om te helpen? Neem contact op met Marijke Langendijk, tel. 06-13460481

Iedereen is van harte welkom, aan tafel of om tafel.