Mirjan en Marloes helpen bij rouwverwerking.
Mirjan en Marloes helpen bij rouwverwerking. (Foto: Marinja Bongers)

Rouwgroep Hulp bij Rouw

Iedereen krijgt op een bepaald moment met verlies van een dierbare te maken. Net als geboorte, hoort ook de dood bij het leven, met verlies, gemis en rouw als gevolg. In een rouwproces kan een nabestaande zich ontzettend eenzaam voelen of klachten als slaapproblemen, moeite met communiceren en onzekerheid ervaren. 

Hulp bij Rouw kan hierin steunend zijn. Herkenning, erkenning en steun zijn belangrijk en waardevol. Hoe fijn is het als je deze ervaringen onder begeleiding van een rouwtherapeut kunt delen met mensen die in dezelfde situatie zitten. Het deelnemen aan een rouwgroep kan helpen om de draad weer op te pakken en helpt leren luisteren naar jezelf. 

Mirjan en Marloes willen je helpen om stil te staan bij jouw verhaal, ervaringen, gedachten en gevoelens. Je krijgt over- en inzicht in je eigen rouwproces. Daarnaast leer je om met verdriet om te gaan en kijken we naar wat helpende troost en steun is voor jou. 

Bijeenkomsten

Kom naar de bijeenkomsten die starten op dinsdag 19 oktober van 19.00 tot 20.30 uur in het pand van Yogavisie: Spanbroekerweg 161 in Spanbroek. De acht bijeenkomsten kosten vooraf eenmalig 300 of betaal in delen acht keer 40 euro. 

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Mirjan de Jong-Kolthof (gecertificeerde verlies- en rouwtherapeut), tel. 06-27240481, mirjan@praktijksil.nl of kijk op www.praktijksil.nl. 


Of neem contact op met Marloes Bekema (rouwbegeleidster en uitvaartverzorgster), tel. 06-20326032, info@bekema-rouwbegeleiding.nl of kijk op www.bekema-rouwbegeleiding.nl.