Toekomstvisie gemeente Opmeer

REGIO - Gemeente Opmeer heeft een nieuwe toekomstvisie 2030: Thuis in Opmeer! Deze visie is tot stand gekomen door een samenwerking met inwoners, ondernemers, verenigingen en dorpsraden uit de gemeente. De visie geeft in vijf ambities richting aan de ontwikkelingen in Opmeer. 

De afgelopen periode hebben vele betrokkenen hun toekomstdromen voor Opmeer gedeeld. Op basis daarvan is een droombeeld gemaakt. Dat is de Toekomstvisie 2030. Dit droombeeld is vertaald in vijf ambities: vitale dorpen in een vitale gemeente; de gemeente investeert in een groene leefomgeving waar mensen van jong en oud kunnen blijven wonen, actief zijn en zich thuis voelen; een zorgzame gemeenschap; oog voor elkaar hebben en investeren in een goede zorgverlening die dicht bij de mensen staat.

Opmeer werkt samen met de Westfriese regio aan regionale energieopwekking, voor een klimaatbestendige gemeente in 2050.

Opmeer koestert haar open landschap, erfgoed en de kenmerkende lintdorpen. Opmeer is en blijft een fijne plek om te wonen.

Het bestuur van Opmeer is bereikbaar en toegankelijk. Bij besluitvorming worden belanghebbenden betrokken.


Wethouder Herman ter Veen benadrukt de gezamenlijke aanpak voor de uitwerking van de ambities. "Om op koers te blijven richting 2030 hebben we iedereen nodig. Ieder met zijn eigen rol, maar met gezamenlijke ambities. Samen werken we aan een mooie toekomst van Opmeer!”

De gemeente werkt de diverse ambities verder uit, met een afvaardiging uit de gemeenschap. Kijk op www.opmeer.nl.