Een nieuwe kleurrijke vlag wappert dan aan de gevel van Het Foreestenhuis in Hoorn: de Progress-vlag.
Een nieuwe kleurrijke vlag wappert dan aan de gevel van Het Foreestenhuis in Hoorn: de Progress-vlag. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe vlag in Westfriesland

HOORN - Wethouder Kholoud Al Mobayed opent 10 oktober de elfde Westfriese Regenboogweek. Een week van viering en verbinding en aandacht voor diversiteit in de regio. 

Een nieuwe kleurrijke vlag wappert dan aan de gevel van Het Foreestenhuis in Hoorn: de Progress-vlag. Want vooruitgang is ook vernieuwing. Overbuurman Stumpel steekt de klassieke regenboogvlag uit als teken van solidariteit.

De iconische regenboogvlag is al decennia een bekend symbool van hoop, inclusiviteit en seksuele diversiteit. Omarmd door de LHBTI+-gemeenschap en iedereen die steun zichtbaar wil maken. "Die gemeenschap groeit steeds groter en meer divers", zeggen medeorganisatoren Marjo en Theo Kuipers van de werkgroep Kleurrijk Verbonden. "De roze week werd al jaren geleden Regenboogweek. De nieuwe vlag voert nu ook kleuren uit de transgendervlag. Bruin en zwart staan voor de mensen van kleur. We hopen de vlaggen in hele regio te zien."

Westfriezen houden in oktober elk jaar de Regenboogweek. Er is sprake van groei: steeds meer samenwerkende partijen. Meer ondersteuning door de gemeentes en gemeenschap. Met het uithangen van de nieuwe Progress-vlag start een week van activiteiten. In het Foreestenhuis aan het Grote Oost kan iedereen reserveren voor persoonlijke inspirerende verhalen, een lunch en een viering. Aanvang 11.45 uur. 

Iedereen heeft een verhaal en een mensenleven is boeiender dan welke tv-serie dan ook. Vertellers komen zondag 10 oktober in het Foreestenhuis te Hoorn. 'Opstaan voor wat je lief is', is het thema. Vijf gasten delen een persoonlijk verhaal en ook het publiek mag in gesprek. Wanneer stond jij op voor wat je lief is? Wat was voor jou een bepalend moment, waarop je je gezien en gesteund voelde?

Het weekprogramma staat op www.platformregenboog.nl.