Sandra Houwertjes en haar leerpakketten.
Sandra Houwertjes en haar leerpakketten. (Foto: aangeleverd)

Poki, de clown met de babykrul

Sandra Houwertjes uit Midwoud bedacht een leerpakket die heel leuk is voor ouders/verzorgers met jonge kinderen. Een creatief voorleespakket voor kinderen van 0 tot en met 5 jaar met vele mogelijkheden.

Jaren geleden ontwierp Sandra een clowntje en bedacht er een heel project bij. Een handschoenpop Clowntje Poki met een boekje in dichtvorm. Hierbij nog twee handzame theaters met de tekst op de achterzijde. "Het clowntje kan door het gat van de theaters heen en men hoeft niet zelf het verhaal te verzinnen, deze staat op de achterkant. In het boekje staan diverse op zichzelf staande gedichtjes, die je met behulp van de handschoenpop levendig kunt maken, tips hierover staan bij de gedichten."

Poki kan ook als knuffel gebruikt worden. In het boekje staat de werkwijze en diverse tekentips, die kunnen aangepast worden aan de leeftijd. De theaters zijn gebaseerd op het thema circus en een verjaardag. De gedichtjes in het boekje zijn zo bedacht dat het herkenbaar is voor kinderen. Op thema' s als kleur, cijfers, bouwen, tekenen, dieren, seizoenen, etc. "Maar met Poki kan iedereen ook zelf creatief aan de gang door teksten aan te passen op hedendaagse situaties", laat Sandra weten. "Door de prachtige doos is het leerpakket een mooi geschenk en kan tevens als kraamcadeau worden gegeven, want Poki groeit met het kind mee."

Meer weten? Kijk op tekentaal4all.nl of stuur een e-mail naar tekentaal4all@live.nl..

Sandra stelt een pakket t.w.v. 39,95 euro beschikbaar. Interesse? Stuur een e-mail naar redactie.med@rodi.nl. Vergeet niet naam en adres te vermelden. De winnaar krijgt het pakket thuisgestuurd.