Gerrit en Rik in het midden en links Lois en rechts Leroy.
Gerrit en Rik in het midden en links Lois en rechts Leroy. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Old Inn Wonen in Dirkshorn vijftig jaar jong

DIRKSHORN – Deze maand is het precies vijftig jaar geleden dat Gerrit van der Oord in Dirkshorn met zijn bedrijf Old Inn van start ging. In het voormalige bejaardentehuis werd een prachtig showroom neergezet met in eerste instantie de verkoop van antieke meubelen. In die beginperiode werden de bestellingen nog zelf aan huis bezorgd. Dat is anno 2021 wel even wat anders.

Verandering van assortiment

Na de antieke periode werd de showroom gevuld met grenen meubelen en was er in het pand ook de mogelijkheid om kasten via een loogbad een aparte uitstraling te geven. 

"Er is natuurlijk een hoop veranderd in het assortiment wonen", zegt Rik van der Oord (33), die in 2018 het bedrijf over naam van zijn vader. "Eigenlijk was ik op mijn twaalfde jaar al betrokken bij de zaak. Toen mocht ik vaak mee om bestellingen af te leveren bij de klanten. Ik ben mijn vader zeer dankbaar dat hij zo’n mooi bedrijf heeft opgebouwd en achtergelaten. Door de loop der jaren is er natuurlijk wel een en ander veranderd."

Familiebedrijf

Rik: "Ook wil ik graag alle oud-medewerkers bedanken voor hun inzet. Iedereen heeft eraan meegewerkt aan het bedrijf van wat het nu is. Vijftig jaar jong en met buitenlandse connecties waar wij onze meubelen laten maken. Ik denk aan landen uit Oost-Europa en Azië. Het is toch bijzonder dat we ons al een halve eeuw als echt familiebedrijf onderscheiden. Mijn vader is nu 76 jaar en werkt niet meer, maar is er wel zijdelings bij betrokken. Hoewel de online verkoop via onze website fantastisch verloopt, zijn we wel trots op onze showroom, waar de mensen altijd vrijblijvend een kijkje kunnen komen nemen. Onder het genot van een kopje koffie door de showroom wandelen en kijken of er iets van hun gading is. Het is ook belangrijk om persoonlijk contact met de klanten te behouden en daarom staan we iedere dag klaar om belangstellenden met open armen te ontvangen."

"In de showroom en op de website willen we onze klanten de indruk geven van wie we zijn en wat er mogelijk is. Onze meubelen omschrijven we als landelijk, maar zijn ook modern, eigentijds en industrieel." De collectie in de showroom bestaat onder anderen uit stoere bankstellen en hoekbanken, comfortabele fauteuils, ruime eetkamerstoelen, robuuste eiken tafels, prachtige accessoires en nog veel meer. Rik: "In de maanden oktober en november is onze showroom zeven dagen per week geopend. Iedereen is welkom en kan zonder afspraak binnenlopen. Het is vanwege ons vijftig jarig bestaan een feestelijke periode dus bij het kopje koffie is er ook wat lekkers."

Artikelen die bij Old Inn Wonen gekocht worden, via de showroom of via de website kunnen thuis worden bezorgd via een transportbedrijf. "En door heel Nederland en België. Via ons eigen meubelportaal kunnen de bestellingen worden aangemeld", zegt Rik, die verantwoordelijk is voor de in- en verkoop, met een belangrijke focus op het creatieve proces, wisselend assortiment en veel focus op de online verkoop.

Old Inn Wonen, Dorpsstraat 47, Dirkshorn, tel. 0224-551563.

Vader Gerrit en zoon Rik van der Oord.