Herfstdip

We kunnen er niet omheen. Het is nu echt herfst. Misschien wel een miljoen mensen in Nederland hebben last van de herfstdip. De oorzaak ervan is vooral het gebrek aan daglicht. En omdat je ook minder zin hebt om naar buiten te gaan wordt dit versterkt. En juist aan dat minder zin kun je best wat aan doen.


Maak met jezelf, en wellicht ook met anderen, de afspraak om elke dag minimaal een halfuur een wandeling te maken. Liefst ‘s morgens, want dan is het daglicht op z’n sterkst. Ja, maar dan moet ik naar m’n werk zult u wellicht zeggen. Dat is inderdaad lastig, maar als je nu je auto wat verder van je werk parkeert of een halte eerder uit de bus stapt, de kinderen lopend naar school brengt. Of maak een stevige wandeling tijdens je lunchpauze. Geniet in het bos van de prachtige herfstkleuren. Wees een beetje creatief en ik weet zeker dat je je daardoor beter voelt. Al is het alleen al, omdat jij wel sportief en stoer naar buiten gaat, en ach dat buitje.. kom op!


En als je buiten gaat sporten maken je hersens ook nog eens endorfine aan, u weet wel, het gelukshormoon.

Verjaag die somberheid, doe ‘s avonds kaarsjes aan, beloof jezelf elke week iets leuks waar je naar uit kunt kijken en zet dat dan ook in je agenda.

Succes en wie weet wordt de herfst jouw favoriete seizoen.

Reacties naar siem.zeilemaker@me.com