Het hele team.
Het hele team. (Foto: aangeleverd)

Westfriesland SEW wint eerste duel

NIBBIXWOUD -  De handbalsters van Westfriesland SEW wonnen zaterdag 16 oktober het eerste duel in de tweede ronde van de Europacup. Na een ruststand van 10-15 werd ACME Zalgiris Kaunas uit Litouwen met 26-31 verslagen. Aanstaande zaterdag om 18.00 uur volgt de beslissende thuiswedstrijd in De Bloesem in Wognum.

Zege tegen ACME Zalgiris Kaunas

In de eerste helft startte het team van Langedijk moeizaam en kon het duel alle kanten op gaan. Westfriesland SEW kreeg veel penalty’s tegen en had vooral moeite met opbouwster Ilciukaite, die totaal 12 keer scoorde. Zelf bleven de Nibbikkers scherp schieten op het Litouwse doen. Na een gelijk opgaande stand, kwam Westfriesland SEW na een sterke laatste fase in de eerste helft op een 10-15 voorsprong.

De tweede helft trok het team uit Nibbixwoud dit goed door, gesteund door luide aanmoedigingen van de meegereisde supporters. Vooral via verschillende breaks onder aanvoering van Meike van Splunter en keepsters Mak en Van Kampen, die beiden sterk stonden, werd er na 45 minuten een mooie stand van 14-27 bereikt. Het laatste kwartier werd het spel slordiger en werden meer kansen gemist, waardoor ACME Zalgiris Kaunas via 22-29 op een 26-31 eindstand kwam.

Scores Westfriesland SEW

Noëlle Kistemaker 5, Floor Smit 4, Meike van Splunter 4, Eline Veltrop 4, Alyssa Alings 4, Britt Koopman 3, Eline Wit 3, Jolijn Beerepoot 2, Tess Ammerlaan 1 en Amber Roozendaal 1.

Tweede duel

Zaterdag 23 oktober om 18.00 uur wordt het tweede duel gespeeld. Hierin zal in De Bloesem de marge van vijf doelpunten moeten worden verdedigd om door te kunnen dringen tot de derde ronde van de European Cup.

Een coronatoegangsbewijs (QR-code) en ID is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder; hierop wordt bij binnenkomst gecontroleerd. Natuurlijk is de wedstrijd ook via de livestream te volgen op het YouTube-kanaal van Westfriesland SEW.