Het promotieteam stond klaar om te helpen.
Het promotieteam stond klaar om te helpen. (Foto: aangeleverd)

Winkelen in Medemblik-promotieteam ook 22 november op Nieuwstraat in Medemblik

Algemeen

Wie maandag 15 november winkelde in de Nieuwstraat in Medemblik, liep kans de jongens en meiden van het ‘Winkelen in Medemblik’- promotieteam tegen te komen. Een onderdeel van living lab. 

Met de applicatie kan men punten sparen, met favoriete winkels communiceren en profiteren van leuke acties. De ‘Winkelen-in-Medemblik’-app is gratis te downloaden in de App Store en in de Google Play Store. In de app staat een digitale klantenkaart waarmee klanten in de deelnemende winkels sparen, waarbij elke winkel zijn eigen spaardoel heeft. De app werkt met een digitale QR-code waarmee de spaarpunten worden bijgeschreven. Winkeliers plaatsen in de app leuke acties of nieuwsberichten plaatsen.

Het living lab is een samenwerking tussen horeca- en winkeliersvereniging MEVO, Gemeente Medemblik, technologie ontwikkelaar bViva Mobile, S.G. De Dijk en Hogeschool Inholland. Omdat de jeugd als geen ander bekend is met de technologie die in apps wordt gebruikt, gaven scholieren van S.G. De Dijk bij de start van het project een praktische technische instructie aan de ruim 35 deelnemende retailers. Leerlingen informeerden maandag 15 november de consument over de voordelen van de spaarapp en nodigden hen uit de app op de mobiele telefoon te installeren. Het promotieteam staat maandag 22 november in een drietal winkels. Docent Alex Spaander: “Om op deze wijze als school bij het living lab en de implementatie van het spaarsysteem betrokken te worden, is voor onze leerlingen een mooie leerervaring. Naast dat ze ontdekken wat er in de detailhandel speelt, maken ze kennis met het hebben van klantcontact. De manier waarop je leerlingen ziet groeien, is mooi om te zien.”

Meer informatie: www.shop.winkeleninmedemblik.nl/innovatief-sparen.